This website requires JavaScript.
Producent

Donne Fittipaldi

Producent fra Toscana, Italien

Om Donne Fittipaldi

Der står hele 5 stærke kvinder bag vingården Donne Fittipladi fra Bolgheri i Toscana. Fra begyndelsen i 2004 har Maria og hendes 4 døtre stræbt efter at skabe vine af højeste kvalitet, og de har allerede høstet stor ros af både danske og internationale anmeldere. Målet har fra starten været at skabe vine med høj elegance og harmoni samtidig med at afspejle karakteren i store Bolgheri-vine.

Der var ingen vin på ejendommen lidt syd for Bolgheri landsby, da Maria Fittipaldi i 1992 købte 46 ha. land og det tilhørende landsted fra slutningen af 1800-tallet.

I 2004 etablerede Maria vingårdens godt 9 ha. i 80 – 100 m.s højde sammen med sine fire døtre, og familien blev kendt som de fem “donne/kvinder”.

Donne Fittipaldi har fra begyndelsen ønsket at kombinere vin med kunst og har arbejdet tæt med kunstneren Giorgio Restelli – der går under kunstnernavnet Giores – for at skabe etiketterne. Etiketterne “stjålne ben” repræsenterer femininitet og skal signalere den æstetik, de lægger vægt på, både i- og udenfor vinflaskerne. Druerne er Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec og den lokale hvide Orpicchio.

Det faglige rygstød til at opfylde ambitionerne sørger ønologen Emiliano Falsini for. De fem kvinder har meget forskellige personligheder men står 100% bag projektet og byder ind med træk som mod, ressourcestærkhed, udholdenhed, sensualitet og en smag for alt, der udtrykker skønhed og typisk kvindelighed.

Vine fra Donne Fittipaldi

Italien

2019 Donne Fittipaldi Bolgheri Superiore, DOC