This website requires JavaScript.
Producent

Contarini Spumante, Conegliano

Producent fra Veneto, Italien

Om Contarini Spumante, Conegliano

Italien er en stor kunde til fransk Champagne. Italiens egen spumante er ofte en kopi af den franske original. Så der er grund til at interessere sig for Prosecco, Italiens eget bidrag til mousserende vin. Contarini leverer herlig spumante.

Prosecco er vinen fra Venedig, som bliver serveret på alle de smarte trattorie omkring Markuspladsen og Rialto broen. En herlig vin med en aroma og sprød friskhed, der -når den er bedst- er unik italiensk!

Druerne gror på smukke vinbjerge i de nedre Alper nord for kanalbyen. Vinen har altid været favoritten i Venedig. Familien Contarini er en af byens vigtige familier og leverede bl.a. flere doger til bystyret.

I 1606 skrev Zaccaria Contarini -en stamfader til leverandøren af denne vin- i brev til bystyret, at det meste prosecco blev eksporteret til Tyskland og Polen. Contarini paladset med det smukke trappetårn kan stadig ses i byen. Et yndet motiv for ikke mindst Monet.

Familiehuset ligger i dag midt i Conegliano området og leverer en glimrende mousserende vin. Mest kendt for Prosecco på druen glera, men også god rosato og moscato.

Produkter fra Contarini Spumante, Conegliano

Italien

2022 Prosecco Extra Dry, Millesimato, Contarini, Treviso DOC

Gastro

Italien

Valsè Spumante, Extra Dry, Glera, Contarin

Politiken

Italien

Valsè, Spumante Dolce, Moscato, Contarini

Ekstrabladet 86 / 100
Ekstrabladet

Italien

Valsè, Spumante Rosé, Extra Dry, Contarini