Bodega Pinoso startede i 1932 som et kooperativ i byen af samme navn, og hele byen er involveret i kooperativet. Bodegaen fik hurtigt et godt ry og fik hurtigt oparbejdet et stort antal tilknyttede vinbønder fra hele Alicante. På et tidspunkt var de oppe på hele 650 medlemmer. I 1990’erne besluttede Pinoso sig for at gentænke deres strategi, og man fandt, at vejen frem var kvalitet og økologi. I dag har Pinoso 250 meget dedikerede tilknyttede medlemmer, og 50% af deres markareal er økologisk.
Bodega Pinoso ligger i Pinoso by i bjergene bag Alicante på midten af Spaniens østkyst. Husets vine repræsenterer holdånden blandt medlemmerne, gennemsigtighed, ansvar og konstant fornyelse på vingården. Husets vægt på kvalitet, bæredygtighed og fornyelse er kendt verden over. Vinene er certificeret økologisk og vegansk. De pakkes i kasser fremstillet af genbrugspap, og de bruger lette flasker for at begrænse forurening.
Alicante fik DO status i 1957. Området har i mange år været kendt for at fremstille masseproduceret vin, men det ry er ved at ændre sig til fordel for kvalitet, og elegante og friske vine. Klimaet er varmt med mange solskinstimer, hvilket er optimale betingelser for Monastrell-druen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bodega Pinoso siden 2013.