Hvilken rødvin kan løfte flæskestegen, anden, rødkålen, de brunede kartofler og sovsen til nye højder? Traditionen tro løfter vi sløret for årets julevin…

…som er en ægte “klassiker af karakter”. Vinen er helt ny i Erik Sørensen Vins sortiment, men bag den står en familie fra Frankrig, som vi har en ganske særlig nær relation til – læs mere herom længere nede.

ÅRETS JULEVIN

2017 Cairanne Domaine Les Hautes Cances, by Pierre Amadieu, Frankrig

Et utroligt indbydende og velsmagende glas vin med fuldt modne bær og delikate krydrede noter. Her er finesse og lethed fra den ene del af Cairanne blendet med fylde og modenhed fra den anden del. De 5 år på bagen giver en sømløs integration af frugt, fylde, syre og tanniner, som smelter sammen i munden og inviterer til et glas mere. Vinen har ligget klar i kælderen hos les Hautes Cances, men det er Pierre Amadieu, der har lavet blendet og sat sit klassiske aftryk på vinen.

Charmerende og elegant vin. En kombination af lethed og modenhed, der vil imponere til julemiddagen.

Druerne er Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault, som kommer hhv. fra terrasser langs floden Aygues og fra kratlandskabet, der går under betegnelsen “garrigues”. Til sammen skaber de den elegance, som har gjort Cairanne berømt og ultimativt givet byens dens status som Rhône Cru i 2016.

Vinen serveres ved 17 grader – og den er et perfekt match til julens retter, lammekølle med rosmarin og vinterens simreretter.

Find vinen her

Cairanne

6 ****** /AltOmVin anmelder Cairanne i test af julevine

Smagsnoter: Brombær, blommer, rosiner og flint omsluttet af en let og pirrende animalsk note af hestestald. Intens koncentreret og fyldig vin med masser af power som styres fint af en sprød syre og en fin mineralsk afslutning. Vinens høje alkohol giver lidt sødme der vil klæde den danske julemad. Et fund af en vin fra det knap så kendte Rhone Crû område Cairanne.

Find årets julevin her

 

Se med i videoen – vinmager Jean-Marie Amadieu fortæller om vingården og Cairanne:

Domaine les Hautes Cances er et nyt, spændende projekt fra Pierre Amadieu

Domaine les Hautes Cances er det nye store projekt hos vores samarbejdspartnere Pierre Amadieu i Gigondas. I 2019 købte Pierre Amadieu vingården Domaine les Hautes Cances, der ligger i Cairanne meget tæt på Gigondas. Pierre Amadieu har brugt de sidste par år på at restaurere vingården og markerne, og de er nu klar med deres første vin fra huset.

Erik Sørensen Vin og Pierre Amadieu  har samarbejdet i mange år, og vi har gennem årene etableret et særlig nært forhold. Pierre Amadieu holder til i Gigondas og er et stort navn her. Siden 1929 og gennem tre generationer har de opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området.

Se udvalget fra Pierre Amadieu

Familien Pierre Amadieu

Kongedruen Grenache er perfekt til den danske julemad

Vine fra det sydlige Côtes du Rhône i Frankrig må betegnes som værende noget af det mest klassiske valg af julevin. I Sydrhône er kongedruen Grenache, og den suppleres ofte af druerne Syrah og Mourvèdre for at give rammer og struktur til den flamboyante drue. I samspil giver druerne vine, som har den kombination af kraft, alkohol, syre og underliggende frugtsødme, der tiltaler mange, og som passer perfekt til dansk julemad med sin kombination af fedme, syre og sødme.

Se flere vine på Grenache

Vil du vide mere om årets julevin eller have flere forslag til julens vine? Kontakt din vinkonsulent på: vin@eriksorensenvin.dk eller tlf. +45 43 46 99 00.