This website requires JavaScript.

Brut

Fransk for “rå” eller uforskåret, som man begyndte at bruge for at angive mousseux med ringe eller ingen dosage (restsødme). Oprindelig blev en sådan musseux betegnet sec , men ultimo 1800 blev sec gradvis tilsat mere dosage for at tilpasse sig kundernes smag. I dag må en Brut teknisk have op til 15 g/liter restsødme -dvs. faktisk ikke længere helt tør. Derfor bruges betegnelsen Extra Brut for mousseux med under 7 g/liter restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Crémant de Loire, Brut Rosé, Langlois

Frankrig

NV Crémant de Loire, Brut Réserve, Langlois

Spritnyt 91 / 100

Frankrig

NV Champagne Henriot Blanc de Blancs Brut, Reims

Spritnyt 94 / 100

Frankrig

NV Champagne Henriot, Brut Souverain, Reims

JydskeVeskysten
Ekstrabladet 92 / 100

Frankrig

2014 Champagne Henriot, Millésime, Reims

Din VInguide 96 / 100

Frankrig

2018 Champagne Henriot L'inattendue Blanc de Blancs Grand Cru

Frankrig

2015 Champagne Henriot, Brut Rosé Millésime, Reims

Italien

Valsè Spumante, Extra Dry, Glera, Contarin

Politiken

Italien

NV Spumante Brut, Tenuta Corte Giacobbe by Dal Cero family

Din VInguide 88 / 100
Vinstyrke2 ved Kim Bretov 88+ / 100
250,00 kr. Pr. Stk.