Med deres årgangsrosé søger Henriot efter en meget bestemt aromatisk identitet med druer, der besidder en stærk personlighed og karakter, som kun findes i udvalgte år. Udtrykket i vinen skal være sprudlende, karismatisk og med en rig aroma.
Vinen er lavet på 63% Pinot Noir og 37% Chardonnay, nøje udvalgte druer, hovedsageligt fra Cru’erne Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ, Avenay, Mutigny, Chouilly og Avize (100% Premiers og Grands Crus). I den endelige blanding indgår desuden 10% rødvin fra en parcel i Aÿ opnået ved maceration af skindet, frugtkødet og saften af Pinot Noir, som giver vinen sit karakteristiske præg. Den har lagret mindst 8 år og fået 3gr./l dosage.
For at skabe Henriot Rosé Millésimé skal året byde på en udtryksfuld karakter, og udbyttet i 2015 viste usædvanlig rigdom og aromatisk kraft. Året i Champagne var præget af høje temperaturer, episoder med intens varme og konstant tørke gennem hele vækstsæsonen. Druerne var for det meste små men viste et ens niveau af modenhed og høj aromatisk koncentration på grund af et laverer udbytte. Årgangen kan karakteriseres som rig, hvor Pinot Noir udmærkede sig specielt godt. ÅrgangsChampagner fra 2015 er værd at kigge efter.
Kældermesteren hos Maison Henriot, Alice Tétienne udtrykker om 2015 Rosé Millésimé: “Henriot Rosé Millésimé 2015 stands out for its robust characters that express themselves eloquently. Its nose is expressive and charismatic, revealing notes of blood oranges enhanced with a touch of green curry. On the palate, freshness is accompanied by tension and a perceptible structure leading to a finish with elegant tannins.”
Maison Henriot blev grundlagt i 1808 af Apolline Henriot og var i familiens eje helt frem til 2022. Efter en kort periode med omstruktureringer og organisationsændringer kom Maison Henriot i marts 2023 under paraplyorganisationen Terroirs et Vignerons de Champagne (TEVC), som repræsenterer flere Champagnebønder, -kooperativer og -huse. Under denne paraply, får Champagne Henriot adgang til alverdens kontakter og knowhow, men Champagne Henriot opererer som selvstændig producent med egen ledelse, hvor de kan fokusere 100% på at vedligeholde deres eksklusive Champagnebrand.
Vinmager for Henriot er den højtrespekterede Alice Tétienne, der blev ansat i 2020. Hun kom fra en stilling hos Maison Krug og er en af Champagnes mest specialiserede vinmagere med flere uddannelelser inden for Champagne og ønologi.
Henriot fokuserer på Chardonnay, men benytter også Pinot Noir og Pinot Meunier til at opnå den ønskede, meget elegante og raslende sprøde, stil. Huset benytter sig af en imponerende høj mængde Premier og Grand Crus
fra de bedste Chardonnay parceller. Disse terroirs bidrager til vinenes lange holdbarhed.
Husets top cuvée, cuvée 38, er et strålende eksempel på den friskhed, dybde, kompleksitet og ultimative udtryk af terroir, som kældermesteren skaber. Samme oplevelse af renhed og elegance går igen i Henriots Blanc de Blancs.
Huset beskriver selv deres stil som "chiseled" - mejslet! Deres Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og Brut Souverain, på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, er præcis og balanceret.
Vinene høster store anmelderroser over hele verden. Det er et Champagnehus i den absolutte top.