This website requires JavaScript.

Klaring

At klare vinen er en vigtig proces i vinfremstillingen. Man bundfælder bl.a. døde gærceller, vinsten og andre rester, der skabes under vinens gæring og lagring , før den klarede vin hældes på fad eller flaske . Idéelt klares vinen naturligt -men det kræver tid og en kold vinter! Men tid er penge, og især daglige vine får både klaring og filtrering for at være sikker på, at vinen på flaske ikke har bundfald (“grums”). Den klassiske metode til klaring bruger friskpiskede æggehvider (typisk 3 æggehvider pr 225 liter fad), men i dag bruges mange andre produkter bruges i dag. En del er baseret på æg (f.eks. tørret æggehvide ), men en del allergikere tåler ikke noget stof med æg i sig. I dag ofte f.eks. andre proteiner, f.eks. kasein og bentonit (baseret på ler). Bl.a. vore vine fra Australien og New Zealand er fremstillet 100% uden ægprodukter. Rødvine behøver i reglen ikke klaring, da vinens tanniner i sig selv fremskynder en klaring -men det kræver tid, så næsten alle vine klares i dag. Hvidvin har mindre tannin og kræver derfor i reglen klaring. Før tapning filtreres vinen i reglen også -nogle vine endog flere gange, især hvis vinen sælges på fad. Enkelte dagligvine tappet i Danmark får 4-5 filtreringer, af og til endog flere.

Relaterede produkter

USA

2021 Chardonnay, Hopland Ranches, Brutocao, Mendocino

Frankrig

2020 Aligoté, Marchand-Tawse

Jyllands Posten 91 / 100

Ikke på lager

Australien

2022 The Innocent Weed GSM, d'Arenberg, McLaren Vale

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20

Tyskland

2022 Sonnentau Scheurebe, Gutswein Weingut Gysler, Rheinhessen

Frankrig

2022 Savigny les Beaune, Les Petits Liards, Domaine Antoine Olivier

400,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2022 Beaune Tuvilains 1. Cru, Marchand-Tawse

Frankrig

2022 Gevrey-Chambertin, Marchand-Tawse

Ikke på lager

Frankrig

2022 Ladoix Les Grechons et Foutrières, 1. Cru, Marchand-Tawse

Frankrig

2023 Morillon Blanc, Jeff Carrel

170,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2022 Gigondas Domaine Grand Romane, Vieilles Vignes, Pierre Amadieu, Cru du Rhône

JamesSuckling 94 / 100