"Sonnentau" / soldug har druens klassiske grape / lime / stikkelsbær og let urtede karakter. Kan suppleres med hvid peber, æbletone, hvid fersken og en markant, spillende syre: 9,1 g./l. De 8,4 g. restsukker mærkes ikke: absolut "trocken" med kun 11,5% alkohol. Dette er druens oprindelige hjem, da dens "far" Georg Scheu, der skabte den i 1916, boede det meste af sit liv i Alzay, hvor vingården er. Når druerne er modne og håndhøstet, laver vinen nærmest sig selv med spontangæring, lagring på gærresterne i 5 mdr. og tapning uden klaring og filtrering. Udtryksfuld men letbenet. Til apéritif, sushi, fisk i sovs eller grillet tun.
Scheurebe blev skabt, da Georg Scheu krydsede druesorterne Riesling og Bukettraube. Vinene er fyldige med en udtalt syre og med en bouquet og smag, der til tider minder om solbær, fersken og moden pære. Alexander Gysler siger selv om Scheurebe: "Det er en vin, der passer os fuldstændig. Scheurebe har hørt hjemme omkring Alzey, siden den dukkede op. Den kombinerer krydderi og fin frugt og er rigtig behagelig. Dens friske natur giver altid lyst til den næste tår!" I Tyskland dyrkes den specielt i Rheinhessen, Pfalz og Nahe.
Alexander Gysler driver en 12 ha. familievingård I landsbyen Weinheim, vest for Alzey i det centrale Rheinhessen. Gården er fra 1750, men det var først hans far, som overtog den i 1969, der koncentrerede sig helt om vin. Da Alexander havde arbejdet på vingårde i Rheinhessen og -Pfalz, og bagefter taget en landbrugsingeniøruddannelse ved universitetet i Geisenheim, døde hans far i 1999, og Alexander overtog ansvaret. Gamle stalde og lader er ombygget til vinifikation, vinkælder og en festhal, der lejes ud.
"Streben nach weniger"/ søgen mod den minimale indgriben, er hans motto i arbejdet. Han var allerede, da han overtog, fascineret af minimalistisk vinifikation og størst muligt jordbundsaftryk i vinene. Han begyndte omlægning allerede i 2001 og blev certificeret biodynamisk i 2004 (Demeter). Der er dæk-afgrøder mellem rækkerne på marken, han bruger de foreskrevne naturpræparater i Maria Thun's landbrugsvejledning for biodynami, og alle druer håndhøstes, spontangæres med naturlig gær og lagres på gærresterne til tapning. Brugen af svovl er det absolut minimale for vinenes holdbarhed. Næsten alle vine er helt tørre.
Jordbunden, kaldet "rotliegend", er murstensrøde kalkaflejringer fra rev på havbund i tertiærtiden, der er blandet med lidt ler og humus. Det er en middel-kølig jord, der holder godt på vandreserver og er spredt i små områder over hele Rheinhessen; kun 1% af jordbunden totalt set. Der er plantet mange forskellige druer, men over 40% er Riesling. Grundkarakteren i vinene er det sprøde, luftige og mineralske.
Hans vine har fået bedre og bedre vurderinger i de senere år, og i vintidsskriftet "Eichelmann" betegnes han som "fremragende vingård".
Rheinhessen er den arealmæssigt største af Tysklands 13 vinregioner. Den har Rhinen på nord- og østsiden og flankeres af Rheingau mod nord, Rheinpfalz mod syd og Nahe mod vest. Der er ca. 27000 ha. vinmarker, mest på blide, bølgende bakker med særdeles varierede jordbundstyper. Her har været dyrket vin siden romertiden.
Området har før været mest kendt for "liebfraumilch" og lignende masseprodukter lavet af store producenter.
Ambitionerne er steget i de seneste årtier, ikke mindst pga. en yngre generation af vinmagere, der vil lave vin, de kan være stolte af, i stedet for at levere druer til de store. Riesling, Pinot Gris/Grauburgunder, Pinot Blanc/Weissburgunder og Chardonnay er de dominerende hvide druer. De røde Pinot Noir/Spätburgunder og ikke mindst Dornfelder er plantet meget i de senere år.
2021 i Tyskland var generelt et godt år, men meget forskelligt fra de tre foregående, hvor varme og lange, tørre perioden satte dagsordenen. "Som før klimaforandringerne", har været en hyppig kommentar fra producenter til 2021.
Med et køligt forår holdt knopperne sig i ro til efter frosten i april, så frugtsætningen var god. En kølig midt-sommer med ret hyppig regn gav nogle steder problemer med meldug, så en del frugt gik tabt. En strålende september med masser af soltimer og kølige nætter modnede druerne fint til sidst: masser af aromastoffer og frisk syre. Høsten var mange steder en måned eller mere senere end de foregående år. Vinene har generelt masser af frisk frugt i en smallere og rankere stil end 2018-20, og alkoholindholdet er gerne en tand lavere.