This website requires JavaScript.

Likør

Likør på dansk, er en sød alkoholisk drik. Den laves i reglen ved at opløse neutral alkohol i en sød eller krydret drik, typisk frugt, urter, krydderier, blomster, bark eller i vore dage desværre ofte også fløde… Navnet er latin -“Liquifacere” -opløsning- og har været kendt siden 1200-tallet i Italien , men er måske bedst kendt fra munkeordener som Benedictinerne eller Karthusianerne -kendt fra Chartreuse. Der er et meget stort antal forskellige likører i et meget stort antal kategorier, og betegnelser bruges meget løst. F.eks. er Cherry Brandy, en likør, ikke en brændevin, mens Triple- Sec trods navnet er en ganske sød orangelikør. Likører kan nydes rene, til kaffen, men bruges ofte også i cocktails og long drinks som f.eks. Ki’r -4-8 dele tør hvidvin til én del Crème de Cassis . Ofte bruges likør også til sauce, blandet i kaffe eller til dessert, f.eks. hældt over frugtdessert eller i sød kage. De fleste likører laves af store koncerner som Marnier og Cointreau.

Relaterede produkter

Frankrig

Vaudon, Pineau des Charentes Blanc

Frankrig

Crème de Framboise, Caves des Hautes Côtes, Beaune

Frankrig

Crème de Mure, des Hautes Côtes 18%

Ikke på lager