This website requires JavaScript.

Ripasso

Ordet Ripasso på en flaske Valpolicella dækker over en fremstillingsmetode. Vinen Amarone laves af fuldmodne druer, der købet tørres i et rum, så en god del af vandet i druen fordamper og sukkerkoncentrationen stiger. Druerne mister 30-40% i vægt under tørringen. Efter presning af de tørrede druer gæres mosten på kvaset (drueskind, kerner mm.) ved ret lav temperatur og denne gæring af Amaronevinen er først færdig hen på foråret.
 
Den færdige Amarone lagres på fad i typisk 2-3 år. De bedste kvaliteter af den almindelige, frugtige Valpolicella som ligger færdig på tanke i kælderen tilsættes Amaronekvaset, så vinen undergår en andengæring og på den måde tilføres mere af det hele i form af alkohol , farve , smag, fylde og karakter. Det er denne metode – passere igen (italiensk: “ripassare”) der har givet navnet. De bedste “Ripasso” vine kan måle sig med en let Amarone og kan være glimrende erstatning for den ofte kostbare Amarone. Men Ripasso er ingen beskyttet titel, så der er endog meget stor forskel på disse vine, både i pris og kvalitet.
 
Se vores udvalg af Ripasso her: KLIK HER

Relaterede produkter

Italien

2022 Pinot Grigio "Ramato", Delle Venezie DOC, Corte Giacobbe by Dal Cero

Bornholm.nu
150,00 kr. Pr. Stk.

Ikke på lager

Den store julepakke med rødvin, hvidvin, portvin, chokolade og knas

Ikke på lager

Smagekasse med Valpolicella, Ripasso, Amarone, i alt 6 fl. fra tre producenter

1.410,00 kr. Normalpris

Ikke på lager