This website requires JavaScript.

Ripasso

Ordet Ripasso på en flaske Valpolicella dækker over en fremstillingsmetode. Vinen Amarone laves af fuldmodne druer, der købet tørres i et rum, så en god del af vandet i druen fordamper og sukkerkoncentrationen stiger. Druerne mister 30-40% i vægt under tørringen. Efter presning af de tørrede druer gæres mosten på kvaset (drueskind, kerner mm.) ved ret lav temperatur og denne gæring af Amaronevinen er først færdig hen på foråret.
 
Den færdige Amarone lagres på fad i typisk 2-3 år. De bedste kvaliteter af den almindelige, frugtige Valpolicella som ligger færdig på tanke i kælderen tilsættes Amaronekvaset, så vinen undergår en andengæring og på den måde tilføres mere af det hele i form af alkohol , farve , smag, fylde og karakter. Det er denne metode – passere igen (italiensk: “ripassare”) der har givet navnet. De bedste “Ripasso” vine kan måle sig med en let Amarone og kan være glimrende erstatning for den ofte kostbare Amarone. Men Ripasso er ingen beskyttet titel, så der er endog meget stor forskel på disse vine, både i pris og kvalitet.
 
Se vores udvalg af Ripasso her: KLIK HER

Relaterede produkter

Italien

2020 Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC, Speri

Luca Maroni 90 / 100
JamesSuckling 91 / 100

Italien

2019 Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC, Speri

JamesSuckling 93 / 100
180,00 kr. Pr. Stk.

Ikke på lager

Italien

2018 Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC, Speri

Vinous 92 / 100
Falstaff 91 / 100

Ikke på lager

Smagekasse med Valpolicella, Ripasso, Amarone, i alt 6 fl. fra tre producenter

1.410,00 kr. Normalpris

Ikke på lager