This website requires JavaScript.

Sicilien

Den store varme ø, der ligger næsten som en fodbold ved Italiens tå, kun adskilt fra hovedlandet af det smalle stræde ved Messina. Øen har godt 200.000 hektar vin -mere end hele Australien – som gør øen til Italiens næststørste vinregion, kun overgået af Puglia . Årligt leveres godt 2 milliarder flasker vin, det meste dog ordinær konsumvin, der ofte -som Puglias vin- er basis for vermouth -produktionen i Torino. Den naturskønne ø har mange minder fra Odltiden, ikke mindst fra grækerne, der 700 år f.v.t. startede produktionen af vin. Meget berømt var vinen fra naturskønne Taormina og Messina. Efter en tid me maurerne erobrede vikingerne -normannerne- øen. Mest kendte vin er måske Marsala, der nærmest lilgner let Portvin , fra vinmarker omkring byen af samme navn på vestkysten af øen ikke langt fra Trapani. Blandt de røde druer er Nero d’Avola mest kendt og kan levere rigtig god vin, selvom en del stadig mangler kvalitet. Men også Sangiovese og Syrah kan levere flot vin, som ofte i stil kan minde om Rhône . Blandt de hvide er lokale Cataratto og Inzolia mest anset, men også Muscat og Chardonnay er udbredt. Vulkanen Etna.

Relaterede produkter

Italien

2022 Angelo Catarratto-Chardonnay, Sicilia IGT

Ikke på lager