This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Spanien

2021 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Oldenburgs Vinguide 19 / 20
Robert Parker 92 / 100

Kassen der klarer både juleaften og nytårsaften

Italien

2021 Diano d'Alba Dolcetto, Sori Bric del Camparo, Piemonte

Vinavisen
Vinhjernen

Italien

2021 Langhe Rosso Adesso DOC, Camparo, Piemonte

Vinhjernen
Vinhjernen 91 / 100

Frankrig

2023 Grenache Noir Collection Galhaud Pays d'Oc IGP

125,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2022 Langhe Nebbiolo Così DOC, Camparo, Piemonte

Spanien

2022 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Robert Parker 91+ / 100
Jeb Dunnuck 95 / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2017 Las Arenas Reserva Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Decanter 92 / 100
Guía Peñin 92 / 100
270,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

Vaudon, Pineau des Charentes Blanc

230,00 kr. Normalpris

Frankrig

1996 Cognac Vaudon Vintage 1996

Whisky & Rom 93 / 100
1.650,00 kr. Normalpris

Frankrig

Cognac Vaudon XO 40%

Whisky & Rom 92 / 100
975,00 kr. Normalpris