This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Spanien

2018 Las Garnachas de el Rincón, Marques de Griñon

Italien

2020 Langhe Rosso Adesso DOC, Camparo, Piemonte

140,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2016 Olivier Rivière El Cadastro, Arlanza

Robert Parker 94 / 100

Spanien

2015 Rioja Reserva, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Oldenburgs Vinguide 18 / 20
Ekstrabladet 93 / 100
220,00 kr. Pr. Stk.

USA

2018 Cabernet Franc, Lucas & Lewellen, Santa Ynez Valley

Oldenburgs Vinguide 18 / 20
Spritnyt

Populære hverdagsvine - smagekasse med 6 flasker

740,00 kr. Normalpris

Italien

2020 Barbera d'Alba Superiore Sarà Camparo, Piemonte

Oldenburgs Vinguide 17 / 20
Vinavisen
200,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2020 Grenache Noir V.V. Galhaud Pays d'Oc IGP

Ekstrabladet
Oldenburgs Vinguide 17 / 20

Spanien

2017 Las Arenas Reserva Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Decanter 92 / 100
Guía Peñin 92 / 100
240,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2017 Volnay les Pluchots, Pascal Bouley

Fine Wine Review 91 / 100

Frankrig

Cognac Vaudon VSOP 40%

Whisky & Rom 89 / 100