This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Frankrig

2020 Grenache Noir V.V. Galhaud, Pays d'Oc IGP

Ekstrabladet
Oldenburgs Vinguide 17 / 20
100,00 DKK Pr. Stk.

Frankrig

Cognac Vaudon Fine Rare

Whisky & Rom 90 / 100

Frankrig

Vaudon Cognac VS 40%

Spanien

2015 Rioja Reserva, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Oldenburgs Vinguide 18 / 20
Ekstrabladet 93 / 100

Østrig

2018 Riesling Ried Schreck, Kremstal, Weingut Stadt Krems

Falstaff 96 / 100
a lA cARTE 97 / 100

Ikke på lager

Frankrig

Seguinot Réserve, 1.Cru Cognac, Grande Champagne

Forårskasse med 12 fl. blandet

1.925,00 DKK Normalpris

Frankrig

1996 Cognac Vaudon Vintage 1996

Whisky & Rom 93 / 100

Frankrig

Cognac Vaudon VSOP 40%

Whisky & Rom 89 / 100