This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Østrig

2022 Riesling Ried Schreck, Kremstal, Weingut Stadt Krems

JamesSuckling 95 / 100

Spanien

2016 Olivier Rivière El Cadastro, Arlanza

Robert Parker 94 / 100
Vinstyrke2 ved Kim Bretov 93 / 100

USA

2019 Cabernet Franc, Lucas & Lewellen, Santa Ynez Valley

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 90+ / 100
Din VInguide 93 / 100

Frankrig

2022 Grenache Noir V.V. Galhaud Pays d'Oc IGP

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 88+ / 100
Spritnyt

Frankrig

Vaudon, Pineau des Charentes Blanc

Italien

2020 Langhe Nebbiolo Così DOC, Camparo, Piemonte

Vinhjernen
91 / 100

Frankrig

1996 Cognac Vaudon Vintage 1996

Whisky & Rom 93 / 100

Frankrig

Cognac Vaudon Fine Rare

Whisky & Rom 90 / 100

Frankrig

Cognac Vaudon XO 40%

Whisky & Rom 92 / 100

Italien

2021 Langhe Rosso Adesso DOC, Camparo, Piemonte

Vinhjernen
Vinhjernen 91 / 100