This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Spanien

2018 Ritme Celler Plaer,"Vinyes Velles", Priorat

Italien

2019 Contrada Santo Spirito, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna

Bibenda
Veronelli

Ikke på lager

Spanien

2016 Olivier Rivière El Cadastro, Arlanza

Robert Parker 94 / 100

Spanien

2017 Las Arenas Reserva Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Decanter 92 / 100
Guía Peñin 92 / 100

Spanien

2018 Las Garnachas de el Rincón, Marques de Griñon

USA

2019 Cabernet Franc, Lucas & Lewellen, Santa Ynez Valley

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 90+ / 100

USA

2017 Cabernet Franc, Lucas & Lewellen, Santa Ynez Valley

Ekstrabladet
Ekstrabladet 91 / 100