This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Spanien

2021 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Oldenburgs Vinguide 19 / 20
Robert Parker 92 / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2020 Contrada Santo Spirito, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna

Spritnyt 95 / 100
750,00 kr. Normalpris

Italien

2019 Contrada Rampante, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna

Bibenda
Veronelli

Italien

2021 Diano d'Alba Dolcetto, Sori Bric del Camparo, Piemonte

Vinavisen
Vinhjernen
170,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2022 Barbera d'Alba Superiore Sarà Camparo, Piemonte

Vinhjernen
91 / 100
220,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2022 Langhe Nebbiolo Così DOC, Camparo, Piemonte

225,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2021 Langhe Rosso Adesso DOC, Camparo, Piemonte

Vinhjernen
Vinhjernen 91 / 100
170,00 kr. Pr. Stk.

Chile

2019 Cabernet Sauvignon Selection, Terrapura, Valle de Colchagua

100,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2022 Grenache Noir V.V. Galhaud Pays d'Oc IGP

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 88+ / 100
Spritnyt
110,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2022 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Robert Parker 91+ / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2017 Las Arenas Reserva Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Decanter 92 / 100
Guía Peñin 92 / 100