This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Frankrig

2023 Grenache Noir Collection Galhaud Pays d'Oc IGP

115,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

Vaudon, Pineau des Charentes Blanc

Frankrig

1996 Cognac Vaudon Vintage 1996

Whisky & Rom 93 / 100

Frankrig

Cognac Vaudon XO 40%

Whisky & Rom 92 / 100

Frankrig

Cognac Vaudon VSOP 40%

Whisky & Rom 89 / 100

Spanien

2022 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Robert Parker 91+ / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2017 Las Arenas Reserva Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Decanter 92 / 100
Guía Peñin 92 / 100

Italien

2023 Langhe Nebbiolo Così DOC, Camparo, Piemonte

Italien

2022 Langhe Nebbiolo Così DOC, Camparo, Piemonte

225,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2020 Langhe Nebbiolo Così DOC, Camparo, Piemonte

Vinhjernen
91 / 100

Frankrig

2022 Grenache Noir V.V. Galhaud Pays d'Oc IGP

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 88+ / 100
Spritnyt
110,00 kr. Pr. Stk.