This website requires JavaScript.
Producent

Marchand-Tawse

Producent fra Bourgogne, Frankrig

Om Marchand-Tawse

Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada. Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved at arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir-projekter i Vestaustralien.

Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav Pascal den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har nyindrettet en kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med “Bourgogne Aujourd’hui” blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. “Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden…”.

Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende vertikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større. Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. Egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 – 100% afhængigt af vinen og årgangen. Klaring bruges ikke, og filtrering meget sjældent.

Produkter fra Marchand-Tawse

Frankrig

2019 Aligoté, Marchand-Tawse

Frankrig

2020 Nuits Saint Georges, Marchand-Tawse

Frankrig

2019 Pommard les Saussilles, Marchand-Tawse

Frankrig

2020 Aligoté, Marchand-Tawse

Jyllands Posten 91 / 100

Frankrig

2021 Côte de Nuits, Marchand-Tawse

Frankrig

2019 Beaune Tuvilains 1. Cru, Marchand-Tawse

Frankrig

2020 Chambolle Musigny Les Fuées, 1. Cru, Marchand-Tawse

Frankrig

2021 Gevrey Chambertin, Marchand-Tawse

Frankrig

2021 Marsannay, Marchand-Tawse

450,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2020 Beaune Clos du Roi 1. Cru, Domaine Marchand-Tawse

625,00 kr. Normalpris

Frankrig

2021 Beaune Clos du Roi 1. Cru, Domaine Marchand-Tawse

Frankrig

2020 Beaune Tuvilains 1. Cru, Marchand-Tawse