En vin, der efter lidt iltning åbner op for aromaer af røde bær og kirsebær men også mere komplekse mineralske noter, skovbund og løv. Meget rig smag, kompleks og fuld af udtryk med en krydret afslutning.
Marken La Petite Charmotte består af et tyndt lag ler ovenpå kalksten og sten. Druerne håndhøstes. 70% afstilkes, og 30% af hele de hele klaser får fem dages kold maceration. I starten af den alkoholiske gæring udføres to overpumpninger af skallerne om dagen. Ved gæringens afslutning fortsættes med den mildere overpumpning til slutning af de 18 dage i gæringskarrene. Vinen modner 20 mdr. i brugte egefade. Klares og filtreres ikke. Kan gemmes 10-15 år.
Nuits-Saint-Georges ligger i den sydlige del af Côte de Nuits og deles i to af byen. La Petite Charmotte ligger nord for Nuits-Saint-Georges by og grænser op til Premier Cru Aux Bousselots. Vine fra den nordlige del er rige og aromatiske med indtryk af blommer og kirsebær. Nuits-Saint-Georges kan tage en del af æren for det ry, som Côte de Nuits har fået for at levere stor, kraftig og kødfuld rød Bourgogne.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Marchand-Tawse siden 2018. Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada (!). Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir projekter i Vestaustralien.
Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav ham den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har netop færdiggjort en nyindrettet kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med "Bourgogne Aujourd'hui" blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. "Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden...".
Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende verikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større.
Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. Egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 - 100% afhængigt af vinen og årgangen. Klaring bruges ikke til rødvine, og filtrering meget sjældent.