Maison Henriot blev grundlagt helt tilbage i 1808 af Apolline Henriot og er stadig den dag i dag ejet og drevet af familien Henriot.
Champagne Henriot beskiver selv deres stil som “chiseled” – mejslet! Deres Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og Brut Souverain, på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, er præcis og balanceret.
Da regionen Champagne i slutningen af 1800-tallet blev ramt af den berygtede vinlus phylloxera, var Henriot en af de første til at få genplantet stedets vinmarker, og nu er det 7. generation, som laver vin på domænet. Her lægges vægt på finesse, exceptionel elegance, kompleksitet og fylde.
Huset benytter sig af en imponerende høj mængde Premier og Grand Crus fra de bedste Chardonnay parceller. Disse terroirs bidrager til vinenes lange holdbarhed. Man fokuserer på Chardonnay men benytter også Pinot Noir og Pinot Meunier til at opnå den ønskede, meget elegante og raslende sprøde, stil.
Henriot ejer i alt 35 hektar vinmarker i Champagne og producerer årligt ca. 1,5 millioner flasker. Druerne høstes fra det fantastiske terroir omkring Montagne de Reims og Côte des Blancs. Vindyrkningen forgår uden nogen form for gødningsstoffer eller herbicider.
Husets top cuvée, Cuvée 38, er et strålende eksempel på den friskhed, dybde, kompleksitet og ultimative udtryk af terroir, som kældermesteren skaber. Samme oplevelse af renhed og elegance går igen i Henriots Blanc de Blancs.
Vinene høster store anmelderroser over hele verden. Det er et champagnehus i den absolutte top.