This website requires JavaScript.
Producent

Domaine Hubert Brochard

Producent fra Loire, Frankrig

Om Domaine Hubert Brochard

En Sancerre producent med konstant højt og stabilt kvalitetsniveau.

Hubert Brochard er en traditionsrig familieproducent i landsbyen Chavignol, vest for Sancerre by. Huberts søn, Henri og ægtefælle Therèse styrede domænet gennem anden halvdel af 1900-tallet og købte mere jord til, så familien i dag har i alt 62 ha. fordelt på otte kommuner i bl.a. Sancerre og Pouilly Fumé foruden  nogle ha. Vdp Val de Loire landvin. Næste generation med tre brødre tog over, og Daniel og Benoit er stadig aktive, mens Jean-Francois er gået på pension.

Stafetten er nu ved at blive givet videre til 4. generation. Daniels to døtre arbejder nu på domænet: Anne-Sophie er ønologuddannet og har lavet vin i Bordeaux, Bourgogne og New Zealand og assisterer Benoit i kælderen, mens Caroline er i administration og salg sammen med sin mor, Christiane.

Kælderen, der blev helt fornyet i 1992, har 15 forsænkede tanke, 30 temperaturstyrede ståltanke og 50 egefade på 228, 400 og 600 l. foruden enkelte 600 l. akaciefade. Områdets ekstremt varierede jordbund afspejler sig i domænets mange parceller med både ler, kalk, mergel og flint repræsenteret.

Man arbejder nu efter miljøkodeks “HVE / Haut Valeur Environnementale”. Der bruges kun naturgødning efter observeret behov og let pløjning for ukrudt mellem rækkerne. Man skal bl.a. handle med respekt for biodiversitet i markerne, reducere energi- og vandforbrug samt sortere og minimere affald.

Produkter fra Domaine Hubert Brochard

Frankrig

2021 Sancerre Silex, Hubert Brochard

Oldenburgs Vinguide 19 / 20

Frankrig

2022 Sancerre Collines Blanches, Hubert Brochard

Frankrig

2022 Pouilly-Fumé Sélection, Hubert Brochard

Frankrig

2019 Sancerre Cuvée Aujourd'hui comme Autrefois, Hubert Brochard

Oldenburgs Vinguide 19 / 20

Frankrig

2020 Sancerre Vieilles Vignes, Hubert Brochard

Frankrig

2022 Sancerre Rosé Les Collines Blanches, Hubert Brochard