En præcist udtryk af Sancerres lokale Caillottes jord. Rig og fyldig i smagen. Druerne kommer fra markerne, der ligger ved vingården i Chavignol. Den har en jordbundstype, der lokalt hedder Caillottes, som består af grus og små kalksten. Marken er certificeret HVE (High Environmental Value). Druerne høstes delvist i hånden, delvist med maskiner, og de presses med pneumatisk presse. Vinen vinificeres i temperaturkontrollerede ståltanke for at bibeholde Sauvignon Blancs fine og friske aromaer og ligger herefter 6 måneder på gærresterne i en kombination af eg, amfora'er og stål for at give fedme til vinen. Terroiret give en præcis, fin og flot afbalanceret Sancerre. Vinen tappes ca. 1 år efter høsten.
Vinen er en del af Brochards terroir-serie, der består af 3 vine. De kommer fra forskellige steder i Sancerre med forskellige jordbundstyper, hhv. Silex, Terres Blanches og Caillottes.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Hubert Brochard siden 2000. Hubert Brochard er en traditionsrig familieproducent i landsbyen Chavignol, vest for Sancerre by. Hubert's søn Henri og ægtefælle Therèse styrede domænet gennem anden halvdel af 1900-tallet og købte mere jord til - til i alt 60 ha. fordelt på Sancerre, Pouilly Fumé og nogle ha. Vdp Val de Loire landvin. Henri & Therèses tre sønner, Daniel, Jean-Francois og Benoit tog over efter forældrene, og i starten af det 21. århundrede kørte de stille og roligt næste generation ved Daniels to døtre Anne-Sophie og Caroline i stilling til at overtage stafetten.
I juli 2022 kom Hubert Brochard under Bollinger-familien, og det har åbnet et nyt kapitel for Hubert Brochard baseret på visionen: "Der findes ikke bare én Sancerre men forskellige Sancerre-vine." Dette skal demonstreres ved at fremstille unikke vine baseret på de mange forskellige terroirs, der findes i Sancerre, og gennem de mange års know-how, der er gået i arv fra generation til generation. Brochard-teamet styres fremadrettet af Rodrigo Zamorano med det præcise mål at vise de mange forskellige unikke terroirs, der findes i Sancerre, som ler, kalk, mergel og flint.
Kvalitetsniveauet i Hubert Brochards vine har altid været konstant højt og stabilt. Kælderen hos Hubert Brochard blev helt fornyet i 1992 og har 15 forsænkede tanke, 30 temperaturstyrede ståltanke og 50 egefade på 228 og 600 l. foruden enkelte 600 l. akaciefade.
Sancerre, i den østligste ende af den lange Loire flod, er et godt 20 km. langt område med bølgende bakker og ekstremt varieret jordbund, dels pga. erosion gennem tiderne, dels de kalkholdige områder, der stikker frem, som er fælles med Chablis i det nordligste Bourgogne ca. 80 km. mod øst. Da floden er smal her, uden videre mildnende indflydelse, og vi er langt inde i landet, er klimaet nærmest kontinentalt med kolde nætter, der bidrager til den markant sprøde syrestil i vinene, og der høstes sjældent før i oktober.
Der er knapt 3000 ha. marker, over det dobbelte af søstervinen Pouilly Fumé på østsiden af floden. Før vinlusens angreb i slutningen af 1800-tallet, hvor vinstokkene døde, var her mest røde druer og den hvide Chasselas. Da Sauvignon Blanc var bedre egnet til podning på amerikanske rødder, som vinlusen ikke angriber, blev den dominerede, og står i dag for ca. 80% af produktionen. Resten er rødvin på Pinot Noir, normalt i den cool, sprøde stil, som kendetegner de fleste Loirevine generelt. De livfulde og elegante hvidvine har været tiltagende populære i flere årtier og er det fortsat.