This website requires JavaScript.
Producent

Domaine de Mourchon

Producent fra Rhône, Frankrig

Om Domaine de Mourchon

Domaine de Mourchon havde 17 ha. med gamle vinstokke men ingen vinifikationsanlæg, da skotske Walter McKinlay købte det i 1998. Det fik han hurtigt bygget i to etager under ejendommen og 7 ha. flere marker blev tilkøbt. Med tiden har domænet erhvervet flere marker, så arealet nu er 35 ha.

Mourchon ligger i en højtliggende dal i bjergmassivet bag Séguret i retning mod Mont Ventoux. Markerne er placeret i tre områder i hhv. 270, 320 og 350 m.s højde, hvilket giver ret kølige nætter, selv i de varme perioder, hvilket er vigtigt for at få et afbalanceret syreindhold i druerne. Jordbunden er varierede blandinger af kalk, mergel og ler, der har en god evne til at holde på vandet i undergrunden i tørkeperioder.

Domænet drives i dag af McKinlays datter Kate sammen med den dygtige vinmager Sébastian Magnouac, der har været med næsten fra starten. Vingården bruger ingen kemi i markerne, pløjer mod ukrudt og gøder med komposteret druekvas fra sidste års produktion – og fra 2020 årgangen er domænet økologisk certificeret.

Familiens første vin blev kaldt Tradition, og den er stadig i dag domænets bestseller. I Séguret har domænet marker beplantet med Grenache, Syrah og Carignan. Der laves otte forskellige vine, herunder også hvid- og rosévin samt rødvin fra Châteauneuf-du-Pape. Rødvinene få maceration med drueskallerne i ca. tre uger, hvor farve og tanniner trækker ud i vinen. Efter gæringen bliver vinene lagret – for størstedelens vedkommende i cementtanke, mens vinen fra de ældste parceller får lidt tid på franske egetræsfade. Her kan vinen ånde, mens den ældes, så tanninerne bliver blødere og mere behagelige.

Séguret, der er på listen over mest pittoreske landsbyer i Frankrig, er en af Rhône-Villages kommunerne, der har en særlig ret til at sætte kommunenavnet på etiketten som tegn på, at deres gennemsnitskvalitet er et nøk over de øvrige.

Da den verdenskendte vinanmelder Robert Parker havde besøgt domænet, skrev han: “En af referencerne i Rhône syd… En tour de force i vinmageri. Kudos til Mourchon”.

Produkter fra Domaine de Mourchon

Frankrig

2022 Loubié Rosé, Côtes du Rhône Villages Séguret, Domaine de Mourchon

Oldenburgs Vinguide 18 / 20
165,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2021 Rouge, Côtes du Rhône, Mourchon

Frankrig

2019 Châteauneuf du Pape, Domaine de Mourchon

WineEnthusiast 93 / 100
Jeb Dunnuck 91 / 100

Frankrig

2021 Tradition, Côtes du Rhône Villages, Séguret, Domaine de Mourchon

JamesSuckling 92 / 100
180,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2020 Grande Réserve, Côtes du Rhône Villages Séguret, Domaine de Mourchon

Jancis Robinson 16,5 / 20
WineSpectator 92 / 100

Frankrig

2021 La Source Blanc, Côtes du Rhône, Mourchon

Frankrig

2020 Châteauneuf du Pape, Mourchon, Rhône

WineSpectator 93 / 100
Jeb Dunnuck 93 / 100