This website requires JavaScript.
Producent

Tramin, Sydtyrol Alto Adige

Producent fra Alto Adige/Sydtyrol, Italien

Om Tramin, Sydtyrol Alto Adige

Cantina Tramin er et af mange kooperativer i området ved foden af Dolomitterne, men det udmærker sig ved at have vundet stor respekt for sine vine internationalt. Det blev startet af den lokale sognepræst i 1898, men det er den nuværende leder Willi Stürz, som har formået at skabe en enestående korpsånd blandt de næsten 300 ejere af 245 ha. marker. Han kom tilbage til sin fødeby som uddannet vinmager i 1989 og har ikke stået stille siden. Al dyrkning, markpleje og høst koordineres omhyggeligt, og vinene har nået en sådan kvalitet, at Tramin tyve gange har fået tildelt de maksimale 3 glas i vinguiden Gambero Rosso, og huset er generelt vurderet med to stjerner som kun 30 i hele Italien. Willi Stürz blev årets vinmager i Gambero Rosso i 2004.

Der er for nyligt bygget en ny vinkælder i avanceret design, hvor al flytning af most og vin sker ved tyngdekraft. Cantina Tramin har fået “Vini Buoni EcoFriendly Award” for bæredygtig drift og lavt energiforbrug.

Alto Adige er del af den orditalienske provins Trentino-Alto Adige. Størstedelen af befolkningen her har tysk som første sprog, og vintraditionerne er mere østrigske end italienske. Området fik appellation i 1975, og der dyrkes et hav af lokale druer. Cantina Tramin Tramin laver vin på flere af druerne, som Pinot Grigio, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer og Pinot Nero. Vinene er generelt kendetegnet ved en fin balance mellem modenhed og en stringent kølighed, da de fleste marker har meget lave nattemperaturer.

Produkter fra Tramin, Sydtyrol Alto Adige

Italien

2021 Tramin T Rosso, Cantina Tramin, Dolomiti IGT, Sydtyrol

130,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2022 Tramin T Bianco, Cantina Tramin, Dolomiti IGT, Sydtyrol

130,00 kr. Tilbudpris
135,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2020 Tramin Hexenbichler Schiava, Sydtyrol Alto Adige AOP

Italien

2022 Tramin Pinot Grigio, Cantina Tramin, Alto Adige DOC, Sydtyrol

Spritnyt
Spritnyt 90 / 100
175,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2020 Tramin Gewurztraminer, Alto Adige DOC, Sydtyrol

Oldenburgs Vinguide 17 / 20

Italien

2021 Tramin Pinot Nero, Sydtyrol Alto Adige AOP

Italien

2018 Tramin Pinot Nero Marjun, Sydtyrol Alto Adige AOP

Gambero Rosso

Italien

2019 Tramin "Stoan", Cuvée Selection, Cantina Tramin, Alto Adige DOC, Sydtyrol

Oldenburgs Vinguide 17 / 20