Olivier Rivíère leverer små mængder vin, som skiller sig ud. Ikke kun i etiket, men især i smag. Vinene er tæt på kult…
Olivier er dog ikke spansk – som andre, der har været med til at ændre spansk vin (listen omfatter bl.a. Domecq, Pingus og Vega Sicilia). Han kom til verden i Cognac og fik en grad som vinmager i Saint Émilion.
Han blev “udlært” i Bourgogne hos Leroy og naturvinmager i Saint Romain. Han blev overbevist økologist og kom til Spanien i 2004 som konsulent for Telmo Rodriguez i Ribera del Duero. Han blev dog træt af at lave vin for andre og lavede sin første “egen” vin i 2006, 6000 flasker fra 1,2 hektar lejet i Rioja Alavesa.
I 2009 købte han sine første vinstokke -i Arlanza, et ekstremt lovende område ved siden af Ribera del Duero. Hans filosofi er enkel:
“Jeg arbejder med økologiske eller biodynamiske metoder, som for mig er den eneste måde at få et områdes sande “terroir” frem. Men ikke “naturvin”. For mig er ingen vin er naturlig. Hvis du ikke hjælper vinen på vej, leverer druerne eddike! Vinen skal hjælpes på vej med gæring, maceration osv. Stor vin er et resultat af et samarbejde med mennesket ! Mange vil nok kalde mig en naturvinmager. Men alt for ofte et naturvin en undskyldning for at sælge en dårlig vin med fejl”, siger Olivier.
I stedet bruges lavt udbytte og masser af arbejde for at få det bedste ud af druerne. “He is a breath of fresh air for Rioja” -Parker.