Olivier er en ukuelig franskmand på udebane. Han er opvokset i Cognac og ønologuddannet i Bordeaux med speciale i biodynami. Efter arbejde på flere vingårde i Bordeaux og Bourgogne ville han etablere sig i Fitou, men havde ikke råd. Et par år som konsulent i konvertering til biodynami hos Telmo Rodriques i Rioja fra 2004 blev starten på et liv i Spanien. Han købte først druer hos små økologiske dyrkere i Rioja og fik i 2009 adgang til faste faciliteter hos Bodegas Lacus i Rioja. Jord med gamle Tempranillo og Garnacha vinstokke havde han kun råd til at købe på højtliggende lokationer i det mindre fashionable Arlanza mellem Rioja og Ribera del Duero. Jord, der aldrig har været dyrket med kemiske bekæmpelsesmidler. Han laver nu vin fra 19 ha. i Arlanza og Rioja med faciliteter i Lardero syd for Logrono i Rioja, og i Covarrubias i det østlige Arlanza.
Han er med i en gruppe på ti yngre vinmagere, der kalder sig “Rioja ‘n’ Roll”. Deres projekt er at lade den enkelte lokalitet og drue udtrykke diversiteten i området; modsat Rioja’s tradition for at blande store mængder vin til mærkevarer, der helst skal være så ens som muligt fra år til år.
Olivier arbejder biodynamisk i markerne. Al høst sker i hånden. Hver druesort vinificeres separat. Graden af afstilkning afgøres af de konkrete forhold i årgangen. Udblødning af mosten sker køligt og langsomt. Der bruges kun naturlig gær. Han bruger både ståltank, beton, store- og små egefade afhængigt af den enkelte vin. Vinen klares oftest ikke, og kun stållagrede vine filtreres let inden tapningen.
Udtrykket “naturvin” bryder han sig ikke om: Det er mennesket, der laver vinen, og betegnelsen bruges ofte for at dække over fejl og dårlig vin, mener han.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Olivier RIvière siden 2015.