Meget tæt farve og høj viskositet giver "gardiner" i glasset. Næsen præges af fuldmoden, mørk frugt med lidt ristet præg, en smule fadtone og tørrede krydderurter. Med iltning dukker sødkirsebær, brombær og skyggemorel op. Koncentreret, spændstig og tanninpræget smag med stor frugttyngde. Tanninerne er først noget kantede, men bløder op med luft i et stort glas. Syrespil og balance præger helhedsindtrykket. Lavet til et langt liv!
Tempranillo druerne kommer fra egne marker med ler, limsten og silt i Navaridas og Leza, lige vest for Laguardia i Rioja Alaveza. Højden er 550-600 m., hvor kølige nætter giver den elegante, sitrende syre, der kendetegner hans vine. Vinen laves hos Bodega Lacus ved Ebrofloden, som er Oliviers base i Rioja. Mosten udblødes i 18 dage i cementtank før gæringen med naturlig gær. Vinen har i 2016-årgangen lagret 18 mdr. i franske egefade af forskellig størrelse; 20% nye fade. En udtryksfuld nyfortolkning af, hvad Rioja også kan være.
Olivier Riviere er en ukuelig franskmand på udebane. Han er opvokset i Cognac og ønologuddannet i Bordeaux med speciale i biodynami. Efter arbejde på flere vingårde i Bordeaux og Bourgogne ville han etablere sig i Fitou, men havde ikke råd. Et par år som konsulent i konvertering til biodynami hos Telmo Rodriques i Rioja fra 2004 blev starten på et liv i Spanien. Han købte først druer hos små økologiske dyrkere i Rioja og fik i 2009 adgang til faste faciliteter hos Bodegas Lacus i Rioja. Jord med gamle Tempranillo og Garnacha vinstokke havde han kun råd til at købe på højtliggende lokationer i det mindre fashionable Arlanza mellem Rioja og Ribera del Duero. Jord, der aldrig har været dyrket med kemiske bekæmpelsesmidler. Han laver nu vin fra 19 ha. i Arlanza og Rioja med faciliteter i Lardero syd for Logrono i Rioja, og i Covarrubias i det østlige Arlanza.
Han er med i en gruppe på ti yngre vinmagere, der kalder sig "Rioja 'n' Roll". Deres projekt er at lade den enkelte mark og drue udtrykke diversiteten i området; modsat Rioja's tradition for at blande store mængder vin til mærkevarer, der helst skal være så ens som muligt fra år til år.
Olivier arbejder biodynamisk i markerne. Al høst sker i hånden. Hver druesort vinificeres separat. Graden af afstilkning afgøres af de konkrete forhold i årgangen. Udblødning af mosten sker køligt og langsomt. Der bruges kun naturlig gær. Han bruger både ståltank, beton, store- og små egefade afhængigt af den enkelte vin. Vinen klares oftest ikke, og kun stållagrede vine filtreres let inden tapningen.
Udtrykket "naturvin" bryder han sig ikke om: Det er mennesket, der laver vinen; der er ingen definition af naturvin, og betegnelsen bruges ofte for at dække over fejl og dårlig vin, mener han.