Krohns fineste hvide Port, der er lavet i små mængder. Den har en smuk gylden-hvid farve. Aromaen er elegant med imødekommende duft af blomster og frugtagtige toner. Det er en lækker sød Port, der samtidig er livlig - lavet på Malvasia Fina, Viozinho, Rabigato, Esgana Cão og Gouveio. Fed og fyldig med en lang sødlig eftersmag af især honningnoter.
Nydes kølig ved 6-10 grader som apéritif eller til desserter med æbler og crème eller ananas sherbet. Når først flasken er åbnet vil smagen udvikle sig, og den kan holde sig frisk en måned (i køleskabet).
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Wiese & Krohn siden 1988. Krohn har været mest kendt for deres "tawny-vine" i særklasse men har lavet "vintage Port" i små mængder siden 1927. Druerne til vintage vinene kommer nu fra den fremragende beliggende vingård "Quinta do Retiro Novo", som huset erhvervede i 1989.
Historisk set er Krohn nok det største kvalitetsaftryk, nordmænd har haft indenfor vin. Huset blev grundlagt i Portugal i 1865 af Theodor Wiese, der havde solgt klipfisk til Portugiserne, og hans fætter Dankert Krohn, som blev lokket med til Porto. Wiese tog tilbage til Norge i 1875 og solgte Portvinen til stadig flere nordeuropæiske markeder. Krohn forblev i Portugal, og efter hans død i 1906 kom Portugisiske Edmundo Carneiro ind i firmaet og overtog i 30'erne alle aktier. Huset forblev i Carneiro-familiens eje, indtil Flatgate Partnership overtog i 2013.
I 2023 kom Krohn tilbage på Portugisiske hænder, da de kom under WineStone-gruppen, som er sit eget forretningsområde under José de Mello, der er en af Portugals største konglomerater. WineStones fokus ligger på at fremme vinmarkedet i Portugals Douro- og Vinho Verde-regioner.