En ganske elegant Chardonnay med kun 2,5 g. restsukker/l. fra Molinaområdet, den køligste del af Curico Valley tæt på Andesbjergene. Lys fersken, melon, et strejf vanille og en anelse honning, der neutraliseres af frisk citrussyre. God til fx aperitif, fisk og ikke for krydrede pastaretter.
Curicodalen, små 200 km. syd for Santiago, kom i fokus, da spanske Miguel Torres etablerede sig. Her er den østlige del ved Molina køligst, påvirket af svale vinde fra Andesbjergene, mens den vestlige del ligger i læ for Stillehavsvindene bag kystbjergkæden. Jordbunden er limsten og vulkansk klippe, der gennem tiderne dels er skredet ned fra bjergene, dels fordelt af floderne Lontue og Tono, som løber gennem området. Chardonnay høstes ret tidligt for at bevare frisk syre og gæres i 25 dage ved lav temperatur.
Terrapura blev undfanget i 2004 med vores biodynamiske, chilenske topproducent Matetic som initiativtager. Navnet er valgt i respekt for det oprindelige folk Mapuche, der altid har betragtet jorden som udgangspunkt for- og giver af - alt liv, og levet derefter. Trods hårdt pres på deres traditionelle levevis er der stadig ca. 1,5 mill. af folket i det centrale- og sydlige Chile.
Selv om der er tale om produktion i større skala i Terrapura regi end hos Matetic, for at lave vine i mere økonomiske prislag, er den bæredygtige drift stadig et fokuspunkt. Man har også valgt naturens majestætiske oprydder kondoren, i stiliseret form, som vartegn på etiket og kapsler. Huset får druer fra flere forskellige dale i den region, der samlet kaldes Central Valley. Målet er at præsentere vine, der kommer fra områder og jordbunde, som har de bedste betingelser for den pågældende drue. Det helt nye vineri fra 2014 ligger i Los Lingues i Corico Valley, tæt på hvor en stor del af druerne kommer fra.