Frankrig
Chardonnay
Chardonnay er den mest udbredte drue i verden. Den trives fint i både meget varme og i køligere områder, dog med forskelligt resultat – alt fra en god syre og smag af frisk æble, pære og blomme i kølige områder, over citrus, fersken og melon i varme områder til bananer og mango i helt varme områder. Vinificeringen spiller også ind på smagen, dvs. om den lagrer på stål eller i eg. Egen gør vinen mere volumiøs og giver den smag af smør, toast og ristede nødder.
Chardonnay er nem at gro og kan gro på stort set alle typer jord, omend kalk foretrækkes.
Druen kan let forveksles med Pinot Blanc, men farven på en moden Chardonnay vil dog være gul i farvetonen.
Hovedområder er Bourgogne og Champagne, men den er også meget udbredt i bl.a. Sydfrankrig, Norditalien, Slovenien, Rumænien, Bulgarien, Argentina, Chile, Californien, New Zealand og Australien.
Chardonnay er druen bag al stor hvid Bourgogne fra Mâcon over Montrachet og Meursault til Chablis. Eksempler på klassisk Chardonnay er vine som Chablis, Meursault, Montrachet og Champagne.