Hvid Gigondas fra øverste hylde. Meget harmonisk med lime og acacie blomsternoter, der blander sig med noter af grapefrugt og anis. Indbydende, dyb, cremet og mineralsk med delikat og livlig afslutning. Det er en fantastisk vin, der perfekt balancerer kompleksitet og friskhed. Nyd den såvel som apéritif som til bouillabaise, grillet fisk og gedeost.
Vinen er lavet på 100% Clairatte fra vinstokke plantet i 1958 fra Amadieus roste skråning, Grand Romane i Gigondas. Skråningen ligger i 300 meters højde og vender mod nord, hvilket er en fordel, da druerne beholder deres friskhed selv i tørre perioder. Druerne høstes i hånden i slutningen af september og vinificeres i en kombination af 20% nye tønder, 60% ældre tønder og 20% store egefade før vinen lagrer med kvaset i 9 måneder for ekstra saft og kraft.
I 2023 fik de hvide vine lavet i Gigondas endelig den anerkendelse, de havde fortjent, da de fik blev ophøjet fra at være almindelige "Côtes du Rhône" til at få Gigondas appellationsstatus.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Pierre Amadieu siden 1986. Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som siden 1929 og i tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "I want elegant wines endowed with a good freshness and a pleasant fruity taste respecting familial tradition and appellations’ typicity."
Fra 2023-høsten er alle Pierre Amadieus vine fra appellationen Gigondas certificeret biodynamisk.
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som Vacqueyras, Vinsobres og Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Parker siger bl.a. om domainet: "Readers looking for solid value, as well as good typicity, from the Southern Rhône should check out the releases from Pierre Amadieu... they always deliver plenty of pleasure and are reasonably priced."