En Vinho Verde der handler om charme og drikkelighed. Denne har en frisk og frugtagtig aroma med citrus- og blomsternoter, er let og forfriskende på ganen og har en vedvarende, let prikkende fornemmelse i finishen. Blendet er lavet på de lokale druer: Loureiro, Alvarinho og Avesso, der vinificeres og lagrer på stål. Nyd den kølig til grillet eller stegt fisk og retter med lyst kød.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Quinta do Paço de Teixeiró siden 2025. Teixeiró er en vingård med historie, der går tilbage til 1788. Den ligger i regionen Baião i den sydøstlige del af Vinho Verde og har 10 hektar vinmarker beliggende i en stejl dal, der skiller sig ud for sit unikke mikroklima og ikke mindst skiferjord, der er perfekt til at fremme de mineralske, sprøde og syrlige elementer i vinen. Med vinmager Mafalda Bahia Machado ved roret arbejder huset med druerne Avesso, Loureiro og Alvarinho. Teixeiró er en del af WineStone-gruppen, som er sit eget forretningsområde under José de Mello, der er en af Portugals største konglomerater. WineStones fokus ligger på at fremme vinmarkedet i Portugals Douro- og Vinho Verde-regioner.
Vinho Verde er en af de mest originale og karakteristiske regioner i Portugal, præget af en ekstrem atlantisk indflydelse, i et grønt og fugtigt landskab med kølige temperaturer og rigeligt nedbør. Området dækker hele det nordvestlige Portugal og ligger i den yderste nordlige del af det portugisiske fastland langs Minho-floden mod nord og strækker sig langs Atlanterhavskysten sydpå helt ned til byen. Vinmarkerne er koncentreret langs dalene ved de største floder. Jordbunden er homogen og for det meste granit.
Området er opdelt i ni forskellige underregioner, Monção e Melgaço, Lima, Basto, Cávado, Ave, Amarante, Baião, Sousa og Paiva. De dominerende grønne druesorter er Alvarinho, Arinto (lokalt kendt som Pedernã), Avesso, Azal, Loureiro og Trajadura, mens de blå sorter er Borraçal, Brancelho, Espadeiro og Vinhão. Hvidvine er særligt aromatiske, klare og forfriskende.
"Verde", eller 'grøn', i Vinho Verde refererer ikke til vinens farve, men til dens ungdom. Den klassiske Vinho Verde kendes som den unge, lette og friske vin med lavt alkoholindhold, som laves mhb. på at blive drukket, mens den stadig er ung og frisk. Der findes dog også sofistikerede Vinho Verdes med stort lagringspotentiale, komplekse, intense og mineralske aromaer og smagsvarianter.