Denne klassiske Chianti forener frugt, fasthed og stil i en smuk helhed. Den er frisk, let og elegant - vinificeret i ståltanke for at bevare friskheden. Herefter lagrer den 6 mdr. på træfade og 6 mdr. i ståltanke før den tappes og frigives til salg et år efter høsten. Nyd den til en god pizza og velkrydrede pastaretter.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Villa Travignoli siden 1993. Siden 1700 har domænet tilhørt greverne Busi, der i 1927 var medstifter af Chiantis consorzio. I dag leder grev Giovanni Busi vingården udover et ærefuldt hverv som præsident for Chianti syndikatet.
Huset blev tildelt ”Italia 150” award fra det italiensk handelskammer i 2011 for at være blandt de 150 virksomheder i
Italien med de dybeste rødder tilbage i tiden og for at ære deres succes og lange historie.
Chianti har 8 underområder, hvoraf Chianti Rùfina er det mindste men samtidig har ry for at være blandt de bedste. Det ligger idyllisk i den nordøstlige del af Chianti, 25 km. fra Firenze hvor Arno og Sieve floderne mødes. Rùfina nyder en god del sydvendte skråninger med mange solskinstimer. Men nærheden til Appeninerne sørger for nødvendig nedkøling, og Sangiovese druerne modner perfekt her. Markerne ligger lidt højere her (150-500 m.o.h.) end de andre underdistrikter, hvilket forlænger druernes modningstid på vinstokken og giver en højere syre. Det giver vin, der kan holde længere.
En Chianti Rùfina skal lagre hos vinbonden 1 år før salg, hvor andre underområder i Chianti kun kræver f.eks. 6 måneder.