En vin med en imponerende dybde og koncentration, som er rig på modne frugter og krydderier både i duft og smag, og hvor struktur, tanniner og alkohol mødes i perfekt balance. Det er en ideel vin til en steg fra grillen eller ovnen, vildtkød og modne oste. -Eller for sig selv som en "vino da meditazione".
Druerne, Corvina, Rondinella og Molinara kommer fra vinmarkerne i San Bricco og Lavagno i ca. 300 meters højde. Druerne høstes i hånden og udvælges med omhu. De lægges i træbakker på tørrelofter i 3-4 måneder. Under denne proces mister druerne 30-40% i vægt. Herefter presses druerner og mosten macererer / udblødes med drueskindet i 15-20 dage ved 23-25 grader. Den færdige vin lagrer ca. 4 år i store egefade og i 20 hl. fransk eg. Imponerende syntese af dyb, sømløs frugt og en alligevel løftet, frisk stil.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Dal Cero siden 2017. Augusto Dal Cero grundlagde en vingård i Soave lige øst for Verona i 1934. Han købte et unikt stykke land i kommunen Roncà, der er domineret af to uddøde vulkaner, Crocetta og Calvarina, på grænsen mellem Verona og Vicenza. Jorden er rig på basalt samt grå og sort tuf / hærdet vulkansk aske, og vinmarkerne blev anlagt i terrasser på vulkanernes skråninger op til 450 m.s højde. Soave-vinene laves på den traditionelle drue Garganega.
Valpolicella-vingården, kun få km. fra Soave, er af nyere dato. Vinifikationsfaciliteterne er topmoderne, og det er medlemmerne fra 3. generation af vinfamilien, der står for at lave vinene. De er så dedikerede til Valpolicella-vinene, at de har sat deres signaturer på etiketterne. Markerne ligger på sydvendte skråninger og i terrasser i ca. 300 m.s højde. Nærheden til Gardasøen sikrer et mildt klima, og konstante milde vinde tørrer hurtigt druerne efter nedbør. Jorden er hvid kalksten, sort vulkansk jord og en blanding af de to. Rygraden i vinene er de traditionelle druer Corvina, Rondinella og Molinara.
Vinene fremstilles bæredygtigt efter økologiske principper så naturligt som muligt og uden brug af nogen form for kemikalier. De er ikke certificerede, men husets filosofi er at holde naturen i balance og beskytte organismerne i jorden for at opnå sunde og stærke druer, som giver bedre vin.