Matulán er en velbalanceret Crianza med fin frugtsaftighed. 100% Tempranillo-drue med associationer til krydret jordbærfrugt, cedertræ, en diskret karameltone og vanilje fra de franske egefade. Brug gerne til skinke, pølse, lam, pastaretter og lettere vildt.
Vinen laves af frugt fra tilknyttede dyrkere i området, hvor Obalo ikke ejer jorden. Den laves under ledelse af vinmager Susana Rodriquez med samme teknikker som bodegaens vine under eget navn; bl.a. 12 mdr. i fransk eg.
Obalo hører til den nye stil i Rioja, "las modernistas". Vingården er nybygget fra 2006 og ligger højt på bjergsiden, på grænsen mellem Rioja Alta- og Alavesa ved landsbyen Obalos, med Sierra Cantabria bjergkæden, der skærmer mod kulde nordfra, i ryggen. Sonsierrabjergene leder samtidig Atlanterhavsluft ind fra vest, som mildner ekstremer i klimaet. Vinstokkenes beliggenhed i 400-700 m.s højde sikrer den vitale forskel mellem dag- og nattemperaturer, der giver elegance og syrespil, selv i kraftige vine. Her favoriseres Tempranillo-druen og fransk eg i stedet for amerikansk.
Jordbunden er i alle marker variationer af limsten, mergel, sandsten og ler, som dræner godt. Vinstokkene er mellem 40 og 90 år gamle, og de højestliggende marker er i terrasser. Der tages hensyn til de enkelte parcellers mikroklima og soleksponering ved altid at håndhøste, dobbeltsortere frugten og vinificere hver parcel for sig selv. Bodegaen har ca. 900 franske fade med forskellig toasting og alder fra nye til 3 år, så der er rige muligheder for en afbalanceret lagring af den enkelte vin.