Charmerende, tiltalende og meget tilgængelig Rioja; saftig med medium fylde og en god portion friske røde frugter og et let krydret touch i afslutningen.
Vinen ligger blødt i munden og er perfekt afbalanceret med et behageligt syreniveau, der virker forfriskende. Servér den let afkølet til Serranoskinke, krydrede ris- og pastaretter samt fede fisk.
Vinens navn kommer fra et af de markstykker, der indgår i vinen. På marken, 630 m.o.h. ligger ruinerne fra en bebyggelse, der var dedikeret til den lokale helgen, San Roque. Lokationen af markstykket sørger for frisk luft til vinstokkene, der kvitterer med en fantastisk friskhed og syre til druerne.
Druerne får blot 2 dages kold udblødning før gæring i tanke lavet af fransk eg. Vinen undergår herefter malolaktisk gæring i ståltanke, før den lagrer 3 måneder med gærresterne i fransk eg, hvoraf 50% ny eg.
Obalo går efter at udtrykke den sande og unikke frugtrigdom af Riojas Tempranillodrue og samtidig fremhæve den moderne Rioja stils mundfylde og struktur. Vingården hører til den nye stil i Rioja, "las modernistas". Vingården er nybygget fra 2006 og ligger højt på bjergsiden, på grænsen mellem Rioja Alta- og Alavesa ved landsbyen Obalos, med Sierra Cantabria bjergkæden, der skærmer mod kulde nordfra, i ryggen. Sonsierrabjergene leder samtidig Atlanterhavsluft ind fra vest, som mildner ekstremer i klimaet. Vinstokkenes beliggenhed i 400-700 m.s højde sikrer den vitale forskel mellem dag- og nattemperaturer, der giver elegance og syrespil, selv i kraftige vine. Her favoriseres Tempranillo-druen og fransk eg i stedet for amerikansk.
Jordbunden er i alle marker variationer af kalk, mergel, sandsten og ler, som dræner godt. Vinstokkene er mellem 40 og 90 år gamle, og de højestliggende marker er i terrasser. Der tages hensyn til de enkelte parcellers mikroklima og soleksponering ved altid at håndhøste, dobbeltsortere frugten og vinificere hver parcel for sig selv. Bodegaen har ca. 900 franske fade med forskellig toasting og alder fra nye til 3 år, så der er rige muligheder for en afbalanceret lagring af den enkelte vin.