This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Tradition, Charly-sur-Marne

Berliner Wein Trophy
Vinavisen

Frankrig

2023 Cairanne Blanc, Domaine les Hautes Cances by Pierre Amadieu, Cru du Rhône

JamesSuckling 92 / 100

Sydafrika

2018 Tabula Rasa South Ridge Pinot Noir PN115, Oak Valley, Elgin

Frankrig

2022 Maranges, La Fussière 1. Cru, Domaine Quentin Jeannot

575,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2018 Champagne Charpentier Millésime, Charly sur Marne

Din VInguide 91 / 100

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Terre d'Émotion Blanc de Noirs, Charly-sur-Marne

Jyllands Posten
Jyllands Posten 93 / 100

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Rosé, Charly-sur-Marne

Oldenburgs Vinguide 18 / 20

Italien

2020 Contrada Santo Spirito, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna

Spritnyt 95 / 100

USA

2019 Syrah, Roar, Santa Lucia Highlands

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 93+ / 100

Italien

2020 Montebello Chianti Classico, Gran Selezione DOCG, Tolaini

455,00 kr. Pr. Stk.