This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Tradition, Charly-sur-Marne

Berliner Wein Trophy
Vinavisen

USA

2017 Cabernet Sauvignon, Hopland Ranches, Brutocao, Mendocino

WineEnthusiast 92 / 100
Din VInguide 89 / 100

Frankrig

2019 Eyssards, Bergerac Cuvée Prestige

Italien

2021 Vallenuova Chianti Classico, DOCG, Tolaini

WineEnthusiast 90 / 100
JamesSuckling 93 / 100

Frankrig

2015 Champagne Charpentier Millésime, Charly sur Marne

Jyllands Posten 92 / 100
Jyllands Posten

Frankrig

2022 Ladoix Les Grechons et Foutrières, 1. Cru, Marchand-Tawse

Frankrig

2022 Beaune Clos du Roi 1. Cru, Domaine Marchand-Tawse

Frankrig

2022 Meursault, Marchand-Tawse

Italien

2021 Eneo, Montepeloso, IGT Costa Toscana

Antonio Galloni 95 / 100
JamesSuckling 95 / 100

Ikke på lager

Frankrig

2021 Santenay, Les Charmes du Dessous, Domaine Quentin Jeannot

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Rosé, Charly-sur-Marne

Oldenburgs Vinguide 18 / 20