This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Frankrig

2021 Crémant de Loire, Extra Brut, Vintage, Langlois

Frankrig

2022 Marsannay Saint Urbain Blanc, Jean Fournier

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Tradition, Charly-sur-Marne

Berliner Wein Trophy
Vinavisen
400,00 kr. Normalpris

Italien

2024 Dolcetto D'Alba, E Pira & Figli, Chiara Boschis, DOC

Italien

2022 Gabbro, Montepeloso, IGT Costa Toscana

Vinous 96 / 100
JamesSuckling 95 / 100
1.125,00 kr. Normalpris

Italien

2021 Nardo, Montepeloso, IGT Costa Toscana

Antonio Galloni 97 / 100
JamesSuckling 95 / 100
900,00 kr. Normalpris

Italien

2022 Eneo, Montepeloso, IGT Costa Toscana

JamesSuckling 94 / 100
Falstaff 93 / 100
375,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2023 A Quo, Montepeloso, IGT Costa Toscana

JamesSuckling 93 / 100
Falstaff 90 / 100
230,00 kr. Pr. Stk.