This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Frankrig

2019 Bergerac Cuvée Prestige, Château des Eyssards, Bergerac

Spanien

2022 San Roque Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Spanien

2017 Las Arenas Reserva Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Decanter 92 / 100
Guía Peñin 92 / 100

USA

2018 Cabernet Sauvignon, Hopland Ranches, Brutocao, Mendocino

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20

USA

2017 Cabernet Sauvignon, Hopland Ranches, Brutocao, Mendocino

WineEnthusiast 92 / 100
Din VInguide 89 / 100

Frankrig

2023 Rully Blanc, Saint Jacques, Domaine Antoine Olivier

Spritnyt
Spritnyt 91 / 100

Frankrig

2023 Vaillons Premier Cru, Domaine Vincent Wengier

Oldenburgs Vinguide 19 / 20

Frankrig

2023 Morillon Blanc, Jeff Carrel

170,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2020 Mello 700, Sangiovese Toscana IGT, Tolaini

Oldenburgs Vinguide 19 / 20

Italien

2022 Gabbro, Montepeloso, IGT Costa Toscana

Vinous 96 / 100
JamesSuckling 95 / 100