This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Italien

2021 Barolo Mosconi, E Pira & Figli, Chiara Boschis, DOCG

JamesSuckling 98 / 100

Italien

2021 Barolo Cannubi, E Pira & Figli, Chiara Boschis, DOCG

Frankrig

2024 Chablis, Domaine Vincent Wengier

275,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2023 Chablis, Domaine Vincent Wengier

Oldenburgs Vinguide 18 / 20
275,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

NV Champagne Bonnaire, Terroirs, Blanc de Blancs, Extra Brut, Grand Cru Cramant

Ekstrabladet 93 / 100
Ekstrabladet
550,00 kr. Normalpris

Spanien

2021 La Celestina Crianza by Atauta, Ribera del Duero

Robert Parker 92 / 100
200,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2024 Dolcetto D'Alba, E Pira & Figli, Chiara Boschis, DOC

Frankrig

2019 Château Saint Pierre Cru Classé, St. Julien

Robert Parker 94 / 100
WineCellarInsider 95 / 100

Spanien

2021 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Oldenburgs Vinguide 19 / 20
Robert Parker 92 / 100

Frankrig

2023 Bourgogne Chardonnay, Domaine Vincent Wengier