This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

New Zealand

2022 Chardonnay, Cellar Selection, Sileni, Hawke's Bay

150,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2022 Spezieri, Col d'Orcia, Toscana IGT

Frankrig

2021 Ladoix Les Grechons et Foutrières, 1. Cru, Marchand-Tawse

Frankrig

2019 Château Saint Pierre Cru Classé, St. Julien

Robert Parker 94 / 100
WineCellarInsider 95 / 100
650,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2020 Marsannay Clos du Roy Rouge, Jean Fournier

90 / 100

Frankrig

2022 Morillon Blanc, Jeff Carrel

JamesSuckling 90 / 100
160,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2023 Tramin Pinot Grigio, Cantina Tramin, Alto Adige DOC, Sydtyrol

180,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Tradition, Charly-sur-Marne

Berliner Wein Trophy
Vinavisen
375,00 kr. Normalpris

Italien

2022 Etna Rosso, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna

JamesSuckling 92 / 100

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Tradition, Charly-sur-Marne, 1,5 l.

Berliner Wein Trophy