This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Italien

2020 Montebello Chianti Classico, Gran Selezione DOCG, Tolaini

Frankrig

2023 Morillon Blanc, Jeff Carrel

170,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

NV LE NON MOI, Assemblage, Grand Cru, Stadil et Stadil

Frankrig

2023 Bourgogne Chardonnay, Domaine Vincent Wengier

USA

2021 Chardonnay, Bliss Vineyard, Brutocao, Mendocino

Frankrig

NV Champagne Bonnaire, Terroirs, Blanc de Blancs, Extra Brut, Grand Cru Cramant

Ekstrabladet 93 / 100
Ekstrabladet

Frankrig

2023 Vaillons Premier Cru, Domaine Vincent Wengier

Oldenburgs Vinguide 19 / 20

Italien

2024 Lupo, Montepeloso, IGT Costa Toscana