This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Vérité, Charly-sur-Marne

Oldenburgs Vinguide 18 / 20
Spritnyt 94 / 100

Spanien

2020 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Robert Parker 93 / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2020 Nardo, Montepeloso, IGT Costa Toscana

Gambero Rosso
JamesSuckling 95 / 100
800,00 kr. Normalpris

Frankrig

2022 Morillon Blanc, Jeff Carrel, Pays d'Aude IGP

JamesSuckling 90 / 100

USA

2020 Chardonnay, Hopland Ranches, Brutocao, Mendocino

Frankrig

2019 Château Saint Pierre Cru Classé, St. Julien

Robert Parker 94 / 100
WineCellarInsider 95 / 100
650,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2012 Calice del Conte, Villa Travignoli di Conte G.Busi, Toscana, IGT

250,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2021 Lerchenberg, Pinot Gris, Domaine Marc Kreydenweiss

Din VInguide 91 / 100
Spritnyt

Spanien

2019 Piqueras Gold label, Almansa D.O.P