Nytårsaften nærmer sig – årets sidste og mest festlige aften, hvor det hele godt må skinne lidt ekstra. Det er aftenen, hvor vi samler venner og familie, skruer op for forkælelsen og imponerer med lækre detaljer på både tallerken og i vinglasset.
Men hvad serverer man til det første glas Champagne? Vinkonsulent Marc, som du normalt kan møde i vinbutikken i Hellerup, giver dig her tre velsmagende forslag til appetizers, der spiller perfekt sammen med skønne bobler og sætter den helt rigtige start på årets sidste aften.
Laksetatar med urter, citroncreme, rugbrødscrumble til Champagne Henriot, Blanc de Blancs.
Den altid fantastiske, rene Chardonnay, Blanc de Blancs fra Champagne Henriot har her et smukt samspil med en skøn laksetatar på koldrøget laks med urter, citron-creme, rugbrødscrumble og rå-marineret tomat. Den sprøde syre i champagnen agerer nærmest ganerenser med en flot syreprofil, der løfter retten til nye dimensioner. Et “match made in heaven”.
Pommes-Röstie med madagaskar-pebercreme, modnet Duroc-skinke til Champagne Jacquesson 747
Den seneste årgang af 700-serien fra Jacquesson har en skønt ristet og let ruget tone i næsen, der går smukt i samspil med smagsdybden i sortfodsskinken på en frisklavede Pommes-Röstie. Med en base på den lune 2019’er har champagnen en flot frugtdyb finish, der samler smagsudtrykket til perfektion.
Smørbagt hvedetoast med andelever-mousse, syltede bøgehatte, revet trøffel til Champagne Charpentier Terre d’Émotion Blanc de Noirs NV
En klassiker med fantastisk umami-intensitet og skønt samspil mellem de søde og fede toner og den jordede note fra den friskrevne trøffel. Charpentiers smukke Blanc de Noirs Terre d’Émotion” er lavet på 80% Pinot Noir og 20% Pinot Meunier, og den har al den smagsdybde, røde frugter og krydderier, der skal til for at modstå den smagfulde snack.