900,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
NV Champagne Jacquesson, Cuvée 747, Extra Brut
Cuvée 747 er baseret på 2019s høst. 75% af druerne kommer fra Aÿ, Dizy, Hautvillers og Champillon, og 25% kommer fra Avize og Oiry. Cuvéen indeholder ligeledes réservevin af ældre årgange, og den har ligget mere end 3 år på gæren før degorgering. Dosage: 1,5 gr/l. Flot struktureret vin, lang, kompleks og afbalanceret. Vin af meget høj klasse der byder på finesse og renhed med citrus og brioche i smagen og en lang frisk, mineralsk og levende afslutning.
JamesSuckling | 96 / 100 |
Revue des Vins de France | 94 / 100 |
900,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Mousserende |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Champagne |
Druesorter | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Meget tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | NV |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 812920 |
Beskrivelse
Flot struktureret vin, lang, kompleks og afbalanceret. Vin af meget høj klasse der byder på finesse og renhed med citrus og brioche i smagen og en lang frisk, mineralsk og levende afslutning. Trods ultra-tør, har den husets varemærke: Den runde mildhed, der stammer fra druemateriale af optimal kvalitet, præcis presning og spontangæring i store træfade. Omhyggeligt markarbejde og vinificering sikrer, at hver parcels unikke udtryk fremhæves. Vinen har et imponerende lagringspotentiale og vil udvikle sig.
Cuvée 747 er baseret på 2019s høst. 75% af druerne kommer fra Aÿ, Dizy, Hautvillers og Champillon, og 25% kommer fra Avize og Oiry. Cuvéen indeholder ligeledes réservevin af ældre årgange, og den har ligget mere end 3 år på gæren før degorgering. Dosage: 1,5 gr/l.
Jacquesson fortæller selv, at deres unikke karakter ikke så meget er forbundet med de specifikke druer (Chardonnay, Pinot og Pinot Meunier), der indgår i vinen, men mere til de steder de kommer fra. Domænets marker er beplantet med 50% Chardonnay, 35% Pinot Noir og 15% Meunier. Da husets Cuvée 700 repræsenterer mere end 97% af domænets totale produktion, er vinen normalt lavet på samme druefordeling. Variationer i %-fordelingen kan dog forekomme fra år til år pga. evt. dårlig høst af nogle druer fra specifikke marker. Her justerer Jacquesson så druefordelingen, men vinen rammer stilmæssigt altid deres kendte præcise stil.
høståret 2019 var mildt og tørt, men området blev ramt af forårsfrost tre gange. Det var hovedsageligt Chardonnay-vinstokkene, der blev ramt, og derfor dominerer de to Pinot-vine i denne cuvée. Til trods for en meget varm og tør sommer var kvaliteten af de høstede druer ved høst-tidspunktet d. 12. til 22. september af meget høj kvalitet og udbyttet moderat.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Champagne Jacquesson siden 2003. Champagnehuset blev overtaget af brødrene Jean-Hervé og Laurent Chiquet i 1988. De har, med målrettet arbejde, fået husets kvalitet og ry op på øverste hylde og nyder international anerkendelse. Deres hovedfokus har været maksimering af basisvinenes kvalitet ved omhyggeligt, rettidigt markarbejde og skrap sortering. "En middelmådig vin er en middelmådig vin, uanset om den har bobler eller ej", siger de. Kunstgødning, insektgifte og chaptalisering / sukkertilsætning til mosten bruges ikke.
For at sikre fremtiden af Champagne Jacquesson, indgik brødrene Chiquet i 2022 et samarbejde med Artémis Domaines, der endte med at købe Champagnehuset i december '22. Champagne Jacquesson passer perfekt i Artémis Domaines' portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, hovedsageligt i Frankrig, hvor der lægges vægt på familietraditioner, know-how og fokus på detaljen.
Et af Jacquessons kardinalpunkter er kontrol med druematerialet, så andelen af indkøbte druer minimeres og ikke udgør mere end 20% i nogle årgange - og druerne kommer udelukkende fra nabodyrkere til deres egne parceller, så druerne kan presses hurtigt og lokalt efter høsten.
Egne marker er parceller i Valée de la Marne: Aÿ, Grand Cru, Dizy og Hautvillers, Premier Cru. Marker med et varierende indhold af ler og mergel, udover kalk, vendt mod øst, syd og sydvest. I Côte de Blancs: Avize og Oiry, begge Grand Cru, sydvendt med dyb kalkjord.
Druerne presses lokalt i vertikale kurvepresser, som er gode til ikke at rive drueskindene op og tilføre farve fra de røde druer til mosten, ligesom stilkene forbliver hele. Tanninerne i dem modner sjældent helt så højt mod nord og kan tilføre bitre toner til mosten, hvis de knækkes. 2. pres sælges altid videre; af og til også dele af 1. pres, hvis kvaliteten ikke er høj nok.
Gæringen sker i ældre egefade 3 - 4 mdr., og vinen lagrer videre uden omstikning med batonnage / omrøring ugentligt. Vinene klares og filtreres ikke. Når enkeltmarksvine laves, kommer de på flaske til 2. gæring omkring juli efter høsten. 700-serien først efter næste høst. Lagring af basisvinen på eg er medansvarlig for, at vinene kan være knastørre og alligevel have en forunderligt, luftig og rund mildhed i eftersmagen.
Cuvée 700 serien er, for hvert nyt nummer, baseret på en årgangs grundkarakter med ca. 20% reservevine (ældre vine), som tilfører ekstra dybde, nuancer og kan justere lidt på fx. syreniveau uden at tage årgangsidentiteten fra vinen. Ideen kom fra en gammel kælderbog, hvor cuvée nr. 1 blev lavet i 1898 for at fejre husets 100-års jubilæum. Den moderne implementering af systemet begyndte med Cuvée 728 og årgang 2000.
700-vinene har altid forrang for enkeltmarksvine, der kun produceres når 700-cuvéen ikke derved mister kvalitet. Fx. blev Corne Boutay 2011 (100% Chardonnay fra Dizy) lavet, men endte med at komme i Cuvée 739 for at gøre den bedre. Den første Cuvée 700-DT / Degorgement Tardif kom på markedet i 2014. Disse er samme vine som den oprindelige, der har ligget på gæren dobbelt så længe, hvorved de får øget kompleksitet og aromanuancer uden at frugtens vitalitet ældes samtidig.
Chiquet-brødrenes ihærdige og fokuserede arbejde blev anerkendt af det franske vinmagasin, La Revue du vin de France, i december 2024. Magasinet udgiver ca. hvert 10. år en liste over de 50 bedste Champagnehuse, og i december 2024 opnåede Jacquesson pladsen som 3. bedste på listen over de bedste Champagnehuse.
JamesSuckling
A structured and creamy-textured Jacquesson NV with a very fine-bubble texture and lovely polish. It's medium- to full-bodied with length and sophistication, in a friendly and approachable way. Yet there is something that tells you it's going to deliver more with aging. More pinot in the blend than in other years, because the chardonnay was affected by frost, and it is impressive. Chewy at the end with phenolic tension and a slight bitterness, though in a good way. 2019 base. Three years on the yeast. Dosage 1.5g/L. Drink or hold.
Revue des Vins de France
Un extra-brut toujours précis, avec la fraîcheur élégante du chardonnay (40%), une fine patine venue des vins de réserve (27%), une belle étoffe (60% de pinot noir) et unde haute concentration canalisée par une bulle impeccable. Éclatant, taillé pour la garde.
Relaterede produkter
gcu7eyygs99
r7n855pktsmeavub900ho8z2bpi9gclb
ip8jpvgws4rem6ssqyfhoj
DKK 000,00
DKK 000,00
e2uu0jn4p6a
uw2c2qplr60x3kjmo4krlsdsleh4qjq
h8x1yeuhs572zf9s694h
DKK 000,00
DKK 000,00
gtrv88250q8
aho0mjeeevixzqwv42jh4polxymh4vo8
oe4lkovr9gk4vy5ez2ga
DKK 000,00
DKK 000,00
w5dma0b9yad
ga3epq2e6yh4oladwlxwl5phjh6d52s3
tyoddthtccfl8ztnibiqf
DKK 000,00
DKK 000,00
hskus2ditt6
6rhfxqud9kptchytnheuuivucs9fns1rp
p7ydhg337brd2vt75iujps
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
57olj1nqa68
e3t2hur8essdh9ymanwru9nvly12zis7g
vmixu0oygqbwvcesd8cye
DKK 000,00
DKK 000,00
xo77ym25yrh
4qkrdurgrqdbqm6unoeqhi0pxi73nqcj5r
fxas1e9775bdey671pbse7
DKK 000,00
DKK 000,00
bsv1401vwi
p664hi941ipu8bdtyc286pmslu7ttnps
ug0h0n50wxc2puaepubdh7
DKK 000,00
DKK 000,00
mnr1bf12kw
psq8xuaimhyx4hwppoe4oavajrkrhtz5
a9cevopq57uvruh8jyu5ij
DKK 000,00
DKK 000,00
qp06aef4mhi
edudmua5vhacepma1i148mf8wo7uft1lw
kf2rm125l4y1tybcoi1za
DKK 000,00
DKK 000,00