Vinkonsulent Michael Oxvang befinder sig rigtig godt i køkkenet, når der skal kokkereres. Se med i videoen – hvor han forbereder julemad og giver dig 3 bud på julevin, der kan begejstre dine gæster til julemiddagen.

Vinanbefaling: 3 bud på rødvin til julemiddagen

2019 Parada de Atauta, Ribera del Duero, Spanien

Parada er hurtigere klar end topvinene, men med samme imponerende balance mellem frugtfylde og cool saftighed, som det specielle klima i en kilometers højde giver. Flot integreret eg og mange smagsnuancer kommer frem ved luftning/dekantering. Udvikler sig fortsat. Til godt oksekød, stegt lam, risretter med kød og svampe, modne oste -og gedekød, som man bruger lokalt.

Læs mere om Parada

2019 Baby Bush Mourvèdre, Hewitson, Barossa Valley, Australien

Brombær, blåbær og sorte kirsebær forenet med tørrede urter og muld. Mellemfyldig og blød med fuldt modne tanniner. 100% Mourvèdre druer, der kommer fra vinstokke, der er stiklinger fra Hewitsons kendte Mourvèdre mark, Old Garden, der er plantet i 1853, og som er verdens ældste mark med druen. Baby Bush vil specielt gøre sig godt til grillmad, som spyd med lam – gerne marineret i hvidløg og rosmarin, men prøv også til stirfry med pebret oksekød.

Læs mere om Baby Bush

2017 Cairanne, Domaine Les Hautes Cances, by Pierre Amadieu, Frankrig

Et utroligt charmerende og velsmagende glas vin med noter af ribs, brombær og delikate krydrede noter. Her er finesse og lethed fra den ene del af Cairanne blendet med fylde og modenhed fra den anden del. Serveret ved 17 grader er den et perfekt match til julens retter, lammekølle med rosmarin og vinterens simreretter.

Læs mere om Cairanne

 

Har du brug for hjælp til at finde den perfekte julevin? Kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk / tlf. 43469900. Du kan også kigge forbi Erik Sørensen Vins butik, hvor vi altid byder på et glas vin.