Brombær, blåbær og sorte kirsebær forenet med tørrede urter og muld. Mellemfyldig og blød med fuldt modne tanniner, der bakker op om skovbær og rodfrugter. 100% Mourvèdre druer, der kommer fra vinstokke, der er stiklinger fra Hewitsons kendte Mourvèdre mark, Old Garden, der er plantet i 1853, og som er verdens ældste mark med druen. Vinen har fine udviklingsmuligheder, der vil øge nuancerne yderligere med årene. Baby Bush vil specielt gøre sig godt til grillmad, som spyd med lam - gerne marineret i hvidløg og rosmarin, men prøv også til stirfry med pebret oksekød.
Baby Bush vinstokkene vokser som enkelte buske, dvs. at de ikke er bundet op. Der vokser græs mellem rækkerne, og der kunstvandes ikke. I kælderen anvendes ved gæringen en kombination af hele klaser og pressede druer, og vinen lagrer i små franske, let toastede egefade i 15 måneder. Hele klaser kan give en naturligt langsommere og køligere gæring, som øger kompleksiteten i vinen. En teknik, der, når stilkene er modne nok, i stigende grad bruges i Bourgogne, hvor Dean også har arbejdet.
Mourvèdre anvendes oftest som blandingsdrue, men druen har stort potentiale under de optimale forhold. På fransk hedder druen Mourvèdre og i Californien og Australien Matero. Det er en lille, tykskindet og sejlivet drue, der dyrkes flere steder i Spanien, men er som skabt til ekstremt klima, da den elsker varme og fint klarer lange tørkeperioder.
Den er kødfuld, har en intens farve og et højt tannin-indhold, der giver vinmageren meget godt at arbejde med i vinkælderen.
Dean Hewitson har fundet de optimale vækstbetingelser for druen i Barossa Valley og udnytter dem fuldt ud. I januar 2021 blev marken Old Garden nævnt i artiklen "10 vineyards behind the world's most famous wines" i Wine Enthusiast - ved siden af marker som Romanée-Conti, Montrachet, Cannubi m.fl.
Hewitson blev grundlagt i 1998 af Dean Hewitson. Han tog først en australsk vinuddannelse på Roseworthy College i 1986; derefter arbejdede han hos en stor australsk producent, i flere store franske vindistrikter og derefter i flere områder i Californien, hvor han også tog en Master i Winemaking på University of Davis.
Dean er daglig leder for Hewitson og står også for både produktionen og salg. Til trods for dette hektiske program, ses han også jævnligt fyre op under BBQ'en for de ansatte. Hewitson ligger i hjertet af Barossa Valley på den historiske Seppeltsfield Road og ejer nogle af de ældste vinstokke i verden.
Husets filosofi er at lave vine, der udtrykker den jord og de forhold, de gror i. Gennem viden og erfaring stræber Hewitson efter balance, struktur, koncentration og power. Hewitson bruger ikke kunstvanding. De sætter en ære i at fremstille vinene bæredygtigt ved at anvende solenergi, genanvende vand og understøtte biodiversitet. Vinenes dna er en afbalanceret forening af områdets energiske frugt med saftighed, nuancerigdom og gode udviklingsmuligheder.
Distriktet Barossa ligger i South Australia og består af Barossa Valley og Eden Valley. Den største røde drue er Shiraz, efterfulgt af Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot og Mourvèdre. På den hvide side er Chardonnay, Riesling og Semillon de store druer efterfulgt af Sauvignon Blanc og Viognier. De to Valleys ligger side om side, men de har forskelligt klima: Barossa Valley er "warm climate" i modsætning til Eden Valley, der er "Cool Climate" med 2-3 grader køligere dagstemperaturer og 5-7 grader køligere nattemperaturer (kilde: Barossawine.com).
Shiraz fra Barossa Valley er kendt for at være meget kraftige og smagsintensive. Frugtsmagen er dyb, og tanninerne griber fat, men de er finkornede og pulveragtige mere end kantede og hårde. De bedste vine har højt gemmepotentiale (flere årtier). Omend Shiraz er hoveddruen, er regionen også kendt for deres "GSM blends" (= Grenache-Shiraz-Mourvedre) og vine på en blanding af Shiraz og Cabernet Sauvignon. Eden Valley er, som Barossa Valley, også kendt for deres rødvine på Shiraz - her med lidt mere elegance og delikat frugtprofil. Herudover er de kendt for tørre, sprøde hvidvine på de store kendte druer.