Flere og flere danskere er begyndt at få øjnene op for tysk vin, og efter tilføjelsen af hele 3 nye tyske producenter til Erik Sørensen Vin’s sortiment i 2022, glædede vi os til at besøge den ene af vores nye, tyske venner – Weingut Rings i Pfalz, Freinsheim.

 

Vinskonsulent Lasse Krogh og Thomas Meilvang har samlet deres oplevelser og vinanbefalinger fra besøget i begyndelsen af marts:

Efter besøg hos 4 andre vinproducenter på 2 dage var vi nok en smule sløve i betrækket, da vi ankom, men det fik søskendeparret Simone og Andi hurtigt lavet om på. Sammen med bror Steffen er de 2. generation i familien Rings.

Vi blev budt velkommen med et skønt glas rosé i vineriet. En rosé som pt. ikke er i sortiment, men alle i teamet var svært begejstrede, og på stedet besluttede vi os for at bestille en palle hjem hurtigst muligt. Så glæd jer bare til, at den lander på lageret til rosésæsonen.

Se roséudvalget

Efterfølgende blev vi vist rundt i vineriet – et flot, moderne ”state of art” byggeri, der stod helt færdigt i 2018. Simone og Andi fortalte os om tankerne bag vineriet, hvor intet er overladt til tilfældighederne og i topkvalitet – en tilgang der også afspejles i de fantastiske vine, som vi smagte – årgang 2021 og 2022.


Riesling og Spätburgunder

På den hvide side skal Kallstadt Riesling VDP. Ortswein fremhæves. Her får du alt, hvad du kan forvente af en god tør Riesling fra området. Meget mineralsk, ren og frugtig med flot afstemt syre. Derudover er vi meget enige om, at denne Riesling har x-factor, som gør at den nemt kan blive en foretrukken Riesling hos mange.

Af de røde er det svært at skille en ud – det er simpelthen et tårnhøjt niveau, som Rings ligger for dagen. Men hvis du ikke før har stiftet bekendtskab med tysk Spätburgunder, så vil vi klart anbefale Pfalz Spätburgunder VDP. Gutswein. Topkvalitet, som er dejlig frisk og frugtig i stilen. Smagen domineres af røde bær og har stadig en virkelig flot struktur.

Vi rundede aftenen af med middag på en lækker lokal tysk restaurant i byen Freinsheim, som også er et besøg værd. Ostesuppen med et glas Rings Riesling spillede max. Kæmpe tak til Simone og Andi for en helt igennem uovertruffen dag og aften hos vores nye TOPKLASSE producent.

Det siger anmelderne om Rings

“Founded in 2001, Steffen and Andreas Rings continuously refined their winery to one of the region’s top producers. Today, their dry Rieslings from the chalky soils of Ungstein and Kallstadt are among the best wines in the country; the Saumagen is constantly outstanding. And the Pinot Noirs are closely behind.” – skriver Marcus Hofschuster, wein-plus.de.

“There is no reason to take a rest from buying wines from the Rings brothers, to be honest. Both the Pinots and the Rieslings show great class, if the samples I had in spring this year don’t lie.” – skrev Stephan Reinhardt, Robert Parker bl.a. 13.8.20.

Om Weingut Rings

Hos familien Rings ville næste generation noget andet. Forældrene havde dyrket frugt og lavet vin i bulk, men da sønnen Steffen kom til i 1990’erne, ville han noget mere. Så snart muligheden bød sig, solgte eller byttede Steffen vinmarker til parceller i de bedste lokationer, som Kallstadt og Ungstein. Han købte trætønder til kælderen og begyndte at reducere høstudbyttet dramatisk.

Steffen lavede sin første vin i 2001. Steffens bror, Andreas (“Andi”), kom til i 2006, og han havde en masse gode idéer med til kælderarbejdet, hvor han hele tiden laver små justeringer for at gøre vinen endnu bedre.

Brødrene er autodidakte, drevet af nysgerrighed og lysten til løbende at forbedre sig. De prøver mange forskellige ting, og hvis noget ikke virker, kasserer de idéen og går videre til andre. Intet er så vigtigt som kvaliteten af vinen. Vinene skal være udpræget tørre uden nogen sødme til at skjule deres sande natur. Dette kræver de bedste råvarer – og høst i hånden og sortering i kælderen er obligatorisk.

Mosten, inklusive de røde, får lov til at gære spontant med vildgær, der forekommer naturligt i luften eller på selve druerne. Hvor lang tid en vin er i kontakt med dens bærme, har en væsentlig effekt på dens karakter. Det er i denne periode, at vinen udfolder sine individuelle smage og struktur og finder sin balance. Mange af vinene modnes på træfade, så de kan ånde. Nogle af de hvide hviler i store, traditionelle træfade (“Stückfass” eller “Halbstückfass”), andre i rustfrit stål. Den franske “barrique” er forbeholdt de røde, som i slutningen af deres lange modningsperiode tappes på flaske uden at blive filtreret. De hvide er helt tørre og sprøde; de røde utroligt elegante, rene og med forfinet frugtsmag.

Rings ligger i Pfalz i Freinsheim i den nordlige del af Mittelhaardt regionen, ca. 10 km. nord for Deidesheim. Vingården ligger lige ud til et fortids kalkstensrev, der rejser sig mellem nabolandsbyen Kallstadt og den nærliggende Palatinerskov. Nogle af Rings bedste enkelt-marker er placeret på denne mineralrige jord fra fortiden.

Huset er certificeret økologisk – ikke for at følge en samfundstrend – men fordi man er overbevist om, at kun en sund jordbund kan skabe vine, som helt naturligt og ærligt afspejler der, hvor de kommer fra. For at undgå råd på vinstokkene bruger man, når nødvendigt, en minimum mængde af kobbersulfat (“Bordeauxvæske”).

Rings er medlem af Tysklands apellationssystem VDP, som er en privat sammenslutning af ca. 200 af Tysklands bedste vingårde. De er gået sammen for at skabe et appellationssystem, der både er med til at sætte standarder for hele Tysklands vinindustri, og der styrker udlandets syn på tysk vin. Medlemmerne er dedikeret til at leve op til en række strenge regler, og systemet kendetegnes med organisationens logo, en ørn på toppen af flasken. Organisationen klassificerer Tysklands bedstes marker i hht. appellationerne: Gutswein (domænevin), Ortswein (vin med bynavn), Erste Lage (Premier Cru) og Grosse Lage (Grand Cru).

Se udvalget fra Rings

Vil du vide mere om vinene fra Weingut Rings? Gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk eller kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk / tlf. 43469900. Du kan også kigge forbi Erik Sørensen Vins butik, hvor vi altid byder på et glas vin.