This website requires JavaScript.

Grill & vin

Gode råd – når du skal vælge grillvin

Det er sommer. Der skal gang i grillen, og der skal selvfølgelig god vin til. Men hvordan vælger du den rigtige grillvin, der kan matche grillsmagenes mange forskellige udtryk (f.eks. sødme, karamellisering, krydderier, og røgnoter)?

Valget af en velegnet grillvin bør lande på en vin med god saft og koncentration men med en friskhed og en vis syre.

Dette gør sig gældende, både om du vælger rødvin, hvidvin eller rosévin til maden, da vinen skal kunne smages igennem grillsmagenes mange udtryk. Spiser du udendørs, bør du afholde dig fra at ofre de helt store formuer på vinen, da de mange duftindtryk fra naturen vil overdøve store nuance- og finesserigdomme i store vine. Rykker du indendørs, når der skal spises, er der ikke noget til hinder for at ofre mere på vinen, men hold dig gerne til de kraftigere vine med koncentration og syre. Rosévine med struktur – her specielt rosé fra Rhône – er ofte ganske velegnede som gennemgående vin til en grillaften.

Sæsonens grillvine

8tctvb2u8ua


uzos8awseggfu5pr8n85tdaxe0syse1gd

x3pz52axk309fupj69phrd


DKK 000,00

DKK 000,00

k4zjbdiozgd


pbj493m5wakf7l1dy1qlq4x6nzqeavkn

bc3nr9nou9dg00tx5sgxv


DKK 000,00

DKK 000,00

6uxswxelrrk


fdh82v5zu1glzsxx25jfp3vnqbrz3xte

ppsr3rmyrfh558g2rhygd


DKK 000,00

DKK 000,00

xt4mb1amdtk


badz8ans21pccq5768qy2jat70r8apwcj

2qauhv86y5af6kud8i1x5j


DKK 000,00

DKK 000,00

fv6lltyde7v


be7tad8u4wf6kgcg0o11gsr7jjz3t80v

4cybestxbqcxj4hk62vsqp


DKK 000,00

DKK 000,00

9kzna6a8uj


2sm5n39cizc53jp1fvz5d3akbq1371gzn

ykv8z9oct4wksf3oeeyo9


DKK 000,00

DKK 000,00

Rødvin til den gode grillede bøf med BBQ

Til grillet okse- og svinekød, hjemmelavet burger, krydrede grillpølser o.lign. er det specielt vine på druer som Grenache, Syrah/Shiraz, Mourvèdre og Carignan, der gør sig godt. Det er vine, som du specielt finder i både Côtes du Rhône og Languedoc-Roussillon i Frankrig, Nordspanien samt Australien. Fra Italien skal du kigge efter Ripasso, Valpolicella Superiore og Primitivo. Står menuen på grillet kylling, vil en velsmagende Beaujolais eller oversøisk Pinot Noir fra solmodne druer være et idéelt match.


Grillvin – 2022 En Long En Large et Travers, IGP Méditerranée, Famille Long, Frankrig

En direkte og meget venlig vin med en god portion mørke sprøde frugter i smagen, brændte noter og afrundede tanniner. Meget velafbalanceret og drikkemoden nu. Serveres ved 16 grader.


Grillvin – 2021 Beaujolais “Les Clos” Vieilles Vignes, Jean-Etienne Chermette, Frankrig

En varm og frugtig Beaujolais med finesse og blød, dyb bærsmag og cremet mundfornemmelse. Den har fået 6-8 mdrs. lagring på ståltanke for at bevare frugt og sprødhed. Servér kølig i store glas ved 14-15 grader.

Hvidvin til grillet fisk og sprøde grøntsager

Hvidvine, der er har lidt fedme i smagen på de internationale druer som Chardonnay, Riesling og Pinot Gris er idéelle match til det lyse kød kombineret med noter fra grillen. Herudover vil fadlagrede hvidvine på f.eks. den spanske Albariño-drue og italiensk Garganega (Soave) også gøre sig rigtig godt til grillet fisk og grøntsager.

 

Grillvin – 2022 Sileni Estates Chardonnay, “Cellar Selection”, Hawke’s Bay, New Zealand

Intens aroma og frisk med mellemfyldig ren, lang eftersmag. Frugtig med citrus og stenfrugt og et velkomment strejf af eg som ikke er dominerende. En vin i perfekt balance. Prøv den til grillet hvid fisk med masser af citron og en krydderurtecreme.

Grillvin – 2023 Tramin T Bianco, Cantina Tramin, Dolomiti IGT, Sydtyrol, Italien

En innovativ hvidvin der forener regionens historiske druer: Chardonnay, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc og Riesling. Frisk og aromatisk, fyldig i smagen med god frugt og nok syre til at balancere den aromatiske duft og smag. Nyd den både som aperitif, eller server den til lettere retter med fisk, pasta, ris og grøntsager.

 

Mad & Vin: Grillet Flap-meat med peberfrugt og grøn salat med mormordressing

Hent opskriften på grillet flap-meat med peberfrugt og grøn salat med mormordressing. Til retten anbefaler vi fransk rødvin i form af: 2020 En Long En Large et En Travers, IGP Méditerranée, Famille Long, Frankrig. En direkte og meget venlig vin med en god portion mørke sprøde frugter i smagen, brændte noter og afrundede tanniner. Meget velafbalanceret og drikkemoden. Nydes ung og inden for 5 år.

Flap-meat