Indbydende mellemfyldig vin med en frisk, ren smag. Frugtig med citrus og stenfrugt og et velkomment strejf af
eg som ikke er dominerende. En vin i perfekt balance. Prøv den til grillet hvid fisk med masser af citron og en krydderurtecreme. Også fin til risotto og pastaretter.
Husets
Chardonnay kommer mest fra højtliggende skråninger omkring ejerens privatbolig i Hawke's Bay. Druerne kommer fra parceller med forskellige jordbundstyper, som hver især giver forskellige karakteristika til vinen. Druerne afstilkes inden presning. De gærer ved lav
temperatur for at beholde den rige frugtaroma og smag. En mindre del af vinen lagrer i franske barriques, og 50% af vinen har undergået
malolaktisk gæring for at give lidt fedme og kompleksitet til vinen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Sileni siden 2005. Sileni blev stiftet i
New Zealand i 1997 af Sir Graeme Avery. Navnet fandt han i den græske mytologi. Sileni var vinguden Dionysos’ tro følgesvend, og navnet står således for lækker mad, fantastisk vin og godt selskab. Logoet repræsenterer balancen mellem terroirets elementer, solen, jorden og vandet - og dermed vingårdens globale livssyn.
Sileni er et udtryk af
New Zealand. Som vingården uddyber: "Vi fortolker jorden - vi lader vinmarkerne udtrykke deres unikke historier gennem balancen mellem terroirets elementer - sol, jord og vand. Vi tror på minimal indgriben i vinfremstillingen, hvilket gør det muligt at udtrykke
New Zealands overdådige smagsoplevelser på autentisk vis. Historien bliver opdateret konstant. Vi genfortæller den hvert år; hver gang med årgangens unikke nuancer.
Chardonnay,
Pinot Noir og en moden
Sauvignon Blanc er fortællingen om vores højere beliggende områder ved foden af bjergene og de nære kystområder."
Silenis vineri ligger på
New Zealands nordø i området Hawke's Bay, og vingården ejer marker i både
Marlborough på sydøen samt i Hawke's Bay på den nordlige ø. I
Marlborough laver Sileni verdenskendte hvidvine på
Sauvignon Blanc. Hawke's Bay-området er måske bedst kendt for el
egante
Pinot Noir-vine, men Sileni dyrker også
Pinot Gris,
Merlot og
Chardonnay i dette område.
Vinenes kvalitet er beundringsværdigt stabil fra år til år, og domænet er certificeret "sustainable", dvs.
bæredygtig drift.
Blandt andet…
* Det er lykkedes vingården at reducere deres totale energiforbrug siden 2012 selv om de producerer mere og mere hvert år.
* De bruger i dag letvægts glas/flasker til 90% af deres produktion, hvilket gør det mindre bekosteligt at fragte vinen rundt i verden.
* Al overskydende materiale fra druerne, som skind og stilke, bliver komposteret og brugt i vinmarkerne eller som foder til dyr.
* En flok får tynder ud i vinstokkene ved at spise blade og græs og leverer naturgødning til jorden.