Italien
Abruzzo
Den italienske region Abruzzo er en af Italiens mindre kendte regioner. Det er en bjergrig region, der “gemmer sig” i midten af Italiens lange støvleskaft ud mod Adriaterhavet. I 1990’erne var der mindre fokus på kvalitetsvin. Høstudbyttet var højt, og det meste vin, der blev fremstillet, var ”konsumvin”. Men tiderne skifter, og det er en region, der er værd at holde øje med. En ny generation af vinmagere er kommet på banen. Flere og flere har fokus på økologi og ønsker at lave terroir-baserede vine.
De følger trenden hos forbrugerne, der ønsker moderne venlige vine, som er indbydende og tilgængelige med fokus på frugt uden for meget tung eg; bløde vine med dyb mørk frugt. Den hvide drue er Trebbiano, der giver lette, friske og sprøde vine. Den røde hoveddrue er Montepulciano, der kan imponere med god fylde og en vis klasse. Det er vigtigt ikke at blande druen Montepulciano sammen med vinen Vino Nobile di Montepulciano, der er en rødvin lavet på Sangiovese omkring byen Montepulciano i Toscana.