This website requires JavaScript.

Brut

Fransk for “rå” eller uforskåret, som man begyndte at bruge for at angive mousseux med ringe eller ingen dosage (restsødme). Oprindelig blev en sådan musseux betegnet sec , men ultimo 1800 blev sec gradvis tilsat mere dosage for at tilpasse sig kundernes smag. I dag må en Brut teknisk have op til 15 g/liter restsødme -dvs. faktisk ikke længere helt tør. Derfor bruges betegnelsen Extra Brut for mousseux med under 7 g/liter restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Henriot, Blanc de Blancs Brut, Reims

Spritnyt 94 / 100

Frankrig

NV Champagne Henriot, Brut Souverain, Reims

JydskeVeskysten
Ekstrabladet 92 / 100

Frankrig

NV Champagne Henriot, Rosé Brut, Reims

International Wine Challenge 90 / 100
Gilbert & Gaillard 93 / 100

Spanien

2017 Alto Siós Single Estate, Costers del Sió

Guía Peñin 91 / 100
220,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2005 Champagne Henriot, Cuvée Hemera, Reims

International Wine Challenge 0 / 0
Decanter 97 / 100