This website requires JavaScript.

Brut

Fransk for “rå” eller uforskåret, som man begyndte at bruge for at angive mousseux med ringe eller ingen dosage (restsødme). Oprindelig blev en sådan musseux betegnet sec , men ultimo 1800 blev sec gradvis tilsat mere dosage for at tilpasse sig kundernes smag. I dag må en Brut teknisk have op til 15 g/liter restsødme -dvs. faktisk ikke længere helt tør. Derfor bruges betegnelsen Extra Brut for mousseux med under 7 g/liter restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Henriot Blanc de Blancs Brut, Reims

Spritnyt 94 / 100

Frankrig

NV Le Non Moi, Assemblage, Grand Cru, Stadil et Stadil

Italien

Prosecco Extra Dry, Millesimato, Contarini, Treviso DOC

Gastro

Italien

Valsè Spumante, Extra Dry, Glera, Contarin

Politiken

Frankrig

NV Crémant de Loire, Brut Réserve, Langlois

250,00 kr. Normalpris

Ikke på lager

Spanien

2022 Petit Siós Tinto, Tempranillo, Grenache, Cabernet Sauvignon, Costers del Sió, D.O. Costers del Segre

Oldenburgs Vinguide 17,5 / 20
125,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2014 Alto Siós, Single Estate, Costers del Sió, 1,5 l.

450,00 kr. Normalpris

Spanien

2017 Alto Siós Single Estate, Costers del Sió

Guía Peñin 91 / 100
Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20
220,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2017 Siós Brut Rosé Reserva, D.O. Costers del Segre

Guía Peñin 91 / 100
Mundus Vini