This website requires JavaScript.

Brut

Fransk for “rå” eller uforskåret, som man begyndte at bruge for at angive mousseux med ringe eller ingen dosage (restsødme). Oprindelig blev en sådan musseux betegnet sec , men ultimo 1800 blev sec gradvis tilsat mere dosage for at tilpasse sig kundernes smag. I dag må en Brut teknisk have op til 15 g/liter restsødme -dvs. faktisk ikke længere helt tør. Derfor bruges betegnelsen Extra Brut for mousseux med under 7 g/liter restsødme.

Relaterede produkter

Italien

Valsè Spumante, Extra Dry, Glera, Contarin

Politiken

Italien

Prosecco Extra Dry, Millesimato, Contarini, Treviso DOC

Gastro

Frankrig

NV Champagne Henriot, Brut Souverain, Reims

JydskeVeskysten
Ekstrabladet 92 / 100

Frankrig

NV LE NON MOI, Assemblage, Grand Cru, Stadil et Stadil

Frankrig

NV Champagne Henriot, Rosé Brut, Reims

International Wine Challenge 90 / 100
Gilbert & Gaillard 93 / 100

Frankrig

NV Champagne Henriot Blanc de Blancs Brut, Reims

Spritnyt 94 / 100

Frankrig

NV Crémant de Loire, Brut Rosé, Langlois

250,00 kr. Normalpris

Spanien

2022 Petit Siós Tinto, Tempranillo, Grenache, Cabernet Sauvignon, Costers del Sió, D.O. Costers del Segre

Oldenburgs Vinguide 17,5 / 20
125,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

NV Crémant de Loire, Brut Réserve, Langlois

250,00 kr. Normalpris

Frankrig

2012 Champagne Henriot, Brut Rosé Millésime, Reims

International Wine Challenge 95 / 100
Decanter 95 / 100

Ikke på lager

Frankrig

2016 Champagne Henriot L'inattendue Blanc de Blancs Grand Cru

Vinhjernen 95 / 100