This website requires JavaScript.

Brut

Fransk for “rå” eller uforskåret, som man begyndte at bruge for at angive mousseux med ringe eller ingen dosage (restsødme). Oprindelig blev en sådan musseux betegnet sec , men ultimo 1800 blev sec gradvis tilsat mere dosage for at tilpasse sig kundernes smag. I dag må en Brut teknisk have op til 15 g/liter restsødme -dvs. faktisk ikke længere helt tør. Derfor bruges betegnelsen Extra Brut for mousseux med under 7 g/liter restsødme.

Relaterede produkter

Italien

NV Spumante Brut, Tenuta Corte Giacobbe by Dal Cero family

Din VInguide 88 / 100

Frankrig

Champagne Henriot, Brut Souverain, Reims

JydskeVeskysten
Ekstrabladet 92 / 100

Frankrig

2008 Champagne Henriot, Millésime, Reims

International Wine Challenge 95 / 100
WineEnthusiast 95 / 100

Påskedage på Bernstorffsvej

Frankrig

NV Champagne Henriot, Brut Rosé, 1,5 l.

Frankrig

Champagne Henriot, Rosé Brut, Reims

International Wine Challenge 90 / 100
Gilbert & Gaillard 93 / 100

Spanien

2017 Siós Brut Rosé Reserva, D.O. Costers del Segre

Guía Peñin 91 / 100
Mundus Vini