This website requires JavaScript.

Brut

Fransk for “rå” eller uforskåret, som man begyndte at bruge for at angive mousseux med ringe eller ingen dosage (restsødme). Oprindelig blev en sådan musseux betegnet sec , men ultimo 1800 blev sec gradvis tilsat mere dosage for at tilpasse sig kundernes smag. I dag må en Brut teknisk have op til 15 g/liter restsødme -dvs. faktisk ikke længere helt tør. Derfor bruges betegnelsen Extra Brut for mousseux med under 7 g/liter restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Crémant de Loire, Brut Réserve, Langlois

Spritnyt 91 / 100

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Rosé, Charly-sur-Marne

Oldenburgs Vinguide 18 / 20

Spanien

2017 Siós Brut Rosé Reserva, D.O. Costers del Segre

Guía Peñin 91 / 100
Mundus Vini

Frankrig

NV Champagne Henriot, Brut Souverain, Reims

JydskeVeskysten
Ekstrabladet 92 / 100

Frankrig

2005 Champagne Henriot, Millésime, Reims

Ikke på lager

Frankrig

NV Champagne Henriot Blanc de Blancs Brut, Reims

Spritnyt 94 / 100

Frankrig

NV LE NON MOI, Assemblage, Grand Cru, Stadil et Stadil

Frankrig

2012 Champagne Henriot, Brut Rosé Millésime, Reims

International Wine Challenge 95 / 100
Decanter 95 / 100

Frankrig

2012 Champagne Henriot, Millésime, Reims

Ekstrabladet
Ekstrabladet 93 / 100

Ikke på lager

Frankrig

2016 Champagne Henriot L'inattendue Blanc de Blancs Grand Cru

Vinhjernen 95 / 100