This website requires JavaScript.

Degorgering

Fransk udtryk for den måde, hvor Champagne eller anden mousserende klares ved fjerne kapslen, så bundfaldet -som ligger frosset lige under kapslen- skydes ud som projektil. Inden da har vinen bundfældet sig, så rester fra andengæringen er samlet ved kapslen. Flaskehalsen med bundfald fryses, ofte i frossen saltopløsning. Kapslen fjernes og grundet det stærke tryk skydes det frosne bundfald ud som en kugle. Denne proces er i dag oftest maskinel, men af og til kan man stadig se den gjort “à la volée”, ved håndkraft. Flasken fyldes op med “liqieur d’expedtion”, vin og sukker (rørsukker), som udgør vinens dosage, og herefter undergår vinen en andengæring i flasken og får hermed sit brus.

Relaterede produkter

Frankrig

Crémant de Bourgogne Victorine de Chastenay, Blanc de Blancs Brut, Cave Hautes Côtes

Vinbladet 89 / 100
AltOmVin.dk
180,00 kr. Normalpris

Frankrig

Champagne Bonnaire, Ver Sacrum, Brut Blanc de Blancs, Cramant

Guide Hachette
Burghound 91 / 100

Frankrig

Crémant de Bourgogne Rosé, Victorine de Chastenay, Cave Hautes Côtes

Ikke på lager