Sprød og mineralsk, spændende og karakteristisk Spumante på højt niveau. Hver tår er en fornøjelse. Lavet på den lokale drue, Durella, der er en syrerig grøn drue fra Veneto i Norditalien. Den anvendes både i Spumante og hvidvin i Veneto. Den trives specielt godt i kalkholdig og vulkansk jord. Druerne til Agusto vokser i området Roncà på skråningerne af to uddøde vulcaner, Calvarina og Crocetta i Veneto øst for Soave.
Høsten foregår i hånden og druerne presses i hele klaser i mindre separate portioner, som gærer i temperatur-kontrollerede store østrigske egefade. Vinen lagrer herefter i store franske og østrigske egetade indtil foråret, hvor den endelige cuvée sammensættes. Den indeholder en lille smule reservevin.* Normal cuvéen flaskes og undergår andengæring i lagring i flasken i mindst 50 måneder. Efter degorgering lagrer vinen yderligere 6 måneder. Dosage: 0 gr.
Servér ved 6-7 grader til fiske- og skaldyrsretter, samt oste med alder.
* Køber man en årgangs Champagne, må vinen kun indeholde druer fra det pågældende år, men Italien tillader op til 15% reservevin i en årgangs-Spumante.
Augusto Dal Cero grundlagde Soave-vingården lige øst for Verona i 1934. Han købte et unikt stykke land i kommunen Roncà, der er domineret af to uddøde vulkaner, Crocetta og Calvarina, på grænsen mellem Verona og Vicenza. Jorden er rig på basalt samt grå og sort tuf / hærdet vulkansk aske, og vinmarkerne blev anlagt i terrasser på vulkanernes skråninger op til 450 m.s højde.
Soave-vinene laves på den traditionelle drue Garganega. Klimaet er tempereret, og nat- og dagstemperaturer varierer meget i løbet af året. Dette - sammenholdt med den kølige luft, der strømmer ned fra Alperne - har positiv indflydelse på vinene og er med til at give markante og velsmagende vine, der både har dybde og en klar, sprød stil.
Kun få km. fra Soave har familien købt en Valpolicella-vingård af nyere dato med vinifikationsfaciliteter planlagt af fire familiemedlemmer i 3. generation. Herfra laver de Valoplicella vine og signerer etiketterne på deres værk. Den ligger sydvendt på skråning i terrasser i ca. 300 m.s højde. Nærheden til Gardasøen sikrer et mildt klima, og konstante milde vinde tørrer hurtigt druerne efter nedbør. Jorden er hvid kalk, sort vulkansk jord og en blanding af de to. Rygraden i vinene er de traditionelle druer Corvina, Rondinella og Molinara.
Vinene fremstilles bæredygtigt efter økologiske principper så naturligt som muligt og uden brug af nogen form for kemikalier. De er ikke certificerede, men husets filosofi er at holde naturen i balance og beskytte organismerne i jorden for at opnå sunde og stærke druer, som giver bedre vin.