Frankrig
Likør
Likør på dansk, er en sød alkoholisk drik. Den laves i reglen ved at opløse neutral alkohol i en sød eller krydret drik, typisk frugt, urter, krydderier, blomster, bark eller i vore dage desværre ofte også fløde… Navnet er latin -“Liquifacere” -opløsning- og har været kendt siden 1200-tallet i Italien , men er måske bedst kendt fra munkeordener som Benedictinerne eller Karthusianerne -kendt fra Chartreuse. Der er et meget stort antal forskellige likører i et meget stort antal kategorier, og betegnelser bruges meget løst. F.eks. er Cherry Brandy, en likør, ikke en brændevin, mens Triple- Sec trods navnet er en ganske sød orangelikør. Likører kan nydes rene, til kaffen, men bruges ofte også i cocktails og long drinks som f.eks. Ki’r -4-8 dele tør hvidvin til én del Crème de Cassis . Ofte bruges likør også til sauce, blandet i kaffe eller til dessert, f.eks. hældt over frugtdessert eller i sød kage. De fleste likører laves af store koncerner som Marnier og Cointreau.