Frankrig
Skruelåg
Lukkemetode til flasker, som bruges af stadig flere producenter. Skruelåg er perfekt til både rød- og hvidvin, også til vine, der skal gemmes i mindst 10 år på flaske. De bedste udgaver tillader en langsom iltning af vinen, som man også kender det fra korkpropper. Vinen er kun i kontakt med metal og glas, som ikke afgiver nogen bismag til vinen. Brug af skruelåg har flere fordele, bl.a. er skruelåg billigere for producenterne (og i sidste ende forbrugerne), de er lettere at åbne end korkpropper, og der betydelig lavere risiko for propsmag med skruelåg. Det er dog teoretisk muligt for en vin med skruelåg at få prop, eftersom det stof, der giver den ubehagelige propsmag (TCA), kan findes andre steder end i selve korkproppen. Det kan også være fra paller og andet træværk i kælderen, hvor TCA kan diffundere ned i flaskerne med skruelåg. Skruelåget er ikke hermetisk lukket i forhold til ilt, så vine med skruelåg udvikler sig på samme vis som dem med korkprop.