Cava med fint brus, små bobler, intens duft, og tør, sprød og frisk vel-afrundet smag. Vinene laves i små mængder og med fous på detaljen. Druerne håndhøstes, og den får bl.a. andengæring på flaske minimum 10 måneder, hvor loven blot kræver 9. Et oplagt valg som apéritif med eller uden tilbehør. Druerne, 40% Macabeu, 40% Xarel-lo og 20% Parellada, kommer fra marker tæt på vingården i bjergene over Barcelona i Pènedes. Hvert parcel gæres for sig og blendes senere til den endelige vin.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Canals Nadal siden 2013. Det er et mindre familieejet Cavahus. Den årlige høst er 50.000 fl/år, hvilket er omtrent hvad de store huse præsterer på bare én arbejdsdag. Det startede med Antoni Canals Nadal, der producerede sine første Cava'er i 1986 sammen med sine sønner; de har i dag taget over mens Antoni holder øje fra sidelinjen.
Canals Nadal ejer selv 4 hektar marker mens de passer yderligere 10 hektar, som ejes af folk med tæt relation til familien Canals Nadal. Druerne til Cava-produktionen er Macabeu, Xarel-lo, Parellada, Chardonnay og Trepat. Udover Cava producerer huset også 4 rødvine. Alle druer fra egne marker høstes i hånden, og husets egne marker er enten certificeret - eller under - økologisk certificering.
Fra begyndelsen har huset haft som mål at levere det bedst mulig produkt med de resourcer, de havde tilgængelig. Først og fremmest har familien haft en stor forkærlighed for druen Xarel.lo, da de finder, at det er en interessant variant, der giver runde og komplekse vine med godt lagringspotentiale. Derfor har huset altid haft en høj procent af druen i deres basisvine.
Joan Miquel Canals Bosch er husets vinmager, som har været med fra starten. Han arbejder målbevidst i kælderen, hvor presning og den forsigtige håndtering af mosten fra de hvide druer til Cavaproduktionen kræver en sans for detaljer.