- Spanien
- Ribera del Duero
Dominio de Atauta
En sand perle og et kunstværk i vinmageri fra en isoleret dal i det sydøstlige Ribera del Duero. For 600 […]
Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens mest kendte vingårde. De store vine er komplekse og fyldige men samtidig elegante. De er hovedsageligt lavet på Tempranillodruen, der lokalt kaldes Tinto Fino eller Tinto de Pais. De bedste vine har et langt liv og bliver kun bedre med årene - alt fra 5 til 20 år.
En sand perle og et kunstværk i vinmageri fra en isoleret dal i det sydøstlige Ribera del Duero. For 600 […]
I Baskerlandet laves elegant rødvin af druen Tempranillo, suppleret med lidt Graciano, Carignan (kendt som Mazuelo) og Garnacha. Området ligger ved Ebro floden omkring Logroño og deles i 3 dele: Rioja Alta på den sydlige side af Ebro, Alavesa på den nordlige side af floden, mens Rioja Baja har lunere klima i den sydlige del af området. Vinene er mest rød, men der laves også lidt rosé samt hvid af druerne Macabeo (Viura) og en smule Malvasia.
Bodegas Obalo er en moderne vingård, der laver moderne Rioja. Vingården hører til blandt den nye stil i Rioja, “las […]
Olivier Rivíère leverer små mængder vin, som skiller sig ud. Ikke kun i etiket, men især i smag. Vinene er […]
Sherry er den tredje af de klassiske store hedvine. Sherry er en DO (Denomicación de Origen), der laves nær Atlanterhavskysten i Andalusien i Sydspanien, nær Cadiz. Området hedder Jerez på spansk - Sherry på engelsk/dansk. Sherry laves på Solera-metoden: Hvert år tappes kun en vis del af hvert fad, som så fyldes op med yngre vin. Vin tappes fra den ældste criadera (fade), der så fyldes op fra den næstældste criadera, der så fyldes op med vin fra den 3. ældste criadera osv.
Àlvaro Domecq nåede at blive en levende legende, men årsagen var ikke kun vinen, han lavede, men i lige så høj […]
Valdepusa ejes af Marques de Griñon og var den første spanske vingård til at få tildelt sin egen D.O. på lige fod med f.eks. Romanée Conti i Bourgogne og Sassicaia i Toscana. Vingården/D.O.'en ligger i Centralspanien sydvest for Madrid.
Rias Baixas er et højt anset lille spansk vinområde, som i løbet af de seneste 20 år har fået et større ry for sin aromatiske, forfinede tørre hvidvin på druen Albariño. Området anses i reglen for det fineste i Galicien, den fjerne, våde og kølige provins langs Atlanterhavets kyst.
Ved enden af ”caminoen” i det grønne, våde og kølige Galicien laves Spaniens bedste hvidvin. Den fineste laves på den […]
Alicante er et klassificeret spansk vinområde i baglandet til den smukke havneby af samme navn syd for Valencia. Alicantes rødvine, rosé og hvidvine minder meget om vine fra naboområderne Jumilla, Yecla og Utiel-Requeña. Hoveddrue er monastréll til rødvin og bobal til rosé. Mange er dog begyndt at eksperimentere med andre druetyper, såsom Bordeaux' petit verdog og cabernet. En række gode vingårde leverer meget fine vine, som er excellente køb. I alt produceres der i området ca. 20-30 millioner fl/år.
Pinoso ligger i bjergene over Alicante og er måske Spaniens vigtigste økologiske vingård, kendt for vine af høj kvalitet til […]
Priorato er et lille DOC-område nær Tarragona syd for Barcelona i Katalonien. Området er et af de mest utilgængelige i verden og dækker ofte stejle skrænter omkring et 1100-tals kartheuser kloster, Scala Deï ("Guds Trappe"). Siden 1990erne har en håndfuld unge vinmagere forfinet de førhen ofte rustikke vine på druerne Grenache og Carignan. I dag bruges også Syrah og Cabernet, og de bedste hører til Spaniens bedste -og mest kostbare- vine.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Ritme siden 2016. Ritme og Acústic Celler er Albert Jané’s værk. Han arbejdede i […]
Montsant er et vinområde, der ligger vest for Tarragona i Katalonien. Vinene fra Montsant minder stilmæssigt meget om vinene fra Priorat, men priserne er lavere og kvaliteten er typisk lige så gode. Området domineres af de røde vine, og de fleste rødvine fra Montsant laves på Cariñena og Garnacha.
Acoustic Celler er som navnet indikerer akkustisk med rene udtryk for deres druer uden forbedring. Domænet findes i en region med unik karakter og personlighed og med meget gamle vinranker.
Pendés er et spansk vinområde nær Barcelona med ialt 30.000 hkt., mest hvide druer til cava (næsten al cava kommer fra dette område), men også en del røde fremstillet af væld af druer, med vægten lagt på Ull de Llebre (Tempranillo) samt Cabernet og Merlot.
Canals Nadal er et mindre familieejet Cavahus, der ligger i bjergene lige øst for Barcelona. Den årlige høst er 50.000 […]
Bodegas Piqueras er en familie vingård, der blev stiftet i 1915 og i dag ledes af 4. generation. I de […]
Rueda er blevet et af Spaniens mest højprofilerede hvidvinsområder med ca. 13000 ha. i den nordlige provins Valladolid. Cantabriabjergene, lige nord for, lukker for det meste af den maritime indflydelse fra Biscayabugten, så klimaet er mest kontinentalt, hvilket forstærkes af markernes høje beliggenhed. Jorden er meget næringsfattig og dræner vand glimrende. Appellationen "DO Rueda" kræver 50% af druen i vinen og "DO Rueda Verdejo" mindst 85%. Der dyrkes også mindre mængder af andre druer, mest Viura og Sauvignon Blanc.
Bodegas Naia ligger nordøst for byen La Seca i nordspanske Rueda, 7-8 km. fra Dueroflodens bred. Vingården blev bygget i […]
Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien i provinsen León i den autonome region Castilla y León. Klimaet er overvejende kystklima, påvirket af nærheden til Atlanterhavet, hvilket skaber kølige og fugtige forhold, der er gunstige for vinproduktion. Regionen er kendt for sine karakteristiske vine, især de røde lavet på den lokale druesort Mencía, der skaber komplekse og saftige rødvine med aromaer af røde frugter, krydderier og urter. Bierzo har oplevet en stigende interesse og anerkendelse på det internationale marked for sine kvalitetsvine, og mange vinproducenter i regionen har vedtaget moderne teknikker og praksis for at forbedre kvaliteten af deres vine.
César Márquez er en kommende stjerne i Bierzo, hvor han kombinerer sit arbejde på familiens vingård, Castro Ventosa, med sit […]