This website requires JavaScript.
Producent

Brutocao Family Vineyards

Producent fra Mendocino, CA, USA

Om Brutocao Family Vineyards

Brutocao begyndte med Irv Bliss. Han var farmer i Sonoma først i 1930’erne og drømte om at få en vingård nordpå i Mendocino, som han mente var det mest velegnede område til vindyrkning. I 1943 kom muligheden, da en 180 hkt. vingård, han tidligere havde set længselsfuldt på, kom til salg.

Efter 35 års hårdt arbejde overtog hans svigersøn Leonardo Brutocao i slutningen af 70’erne. Han udgav den første vin under eget navn i 1980. I 1991 blev et helt nyt vineri bygget, og hans tre sønner indgik i driften og specialiserede sig i hhv. markarbejde, vinifikation og afsætning. Hoss Milone, der er 4.-generations vinmager i Mendocino, stødte til i 2009. I dag laver huset to serier vine: En med det originale navn Bliss og de allerbedste som Brutocao.

Mendocino County ligger ved den nordlige del af Californiens kyst, nord for Sonoma og ca. 160 km. fra San Francisco. Området har et meget varieret terræn, både i højde og retning til solen, og er kendt for at have en af de største døgntemperaturforskelle af alle vinområder i Californien, hvilket fremmer frisk syre og aromaudvikling i vinene. Især den kystnære halvdel, hvor ejendommen ligger, er præget af de kølige aftentåger fra havet, der driver ind langs Navaro flodens løb. (Fænomenet kendes af mange fra billeder af Golden Gate Bridge).

Der er en stærk tradition for naturlig dyrkning. Fx blev Mendocino i 2004 det første County i USA, som forbød GMO-afgrøder / genmodificerede organismer i landbrug og vindyrkning. Pga. klimaet sammenlignes vinene ofte mere med de nordligere fra Oregon og Washington State end med det øvrige Californien.

De utroligt mange variationer i jordbund, højdeforhold og soleksponeringer gør, at der er en stor variation af druesorter, da man har sjældent gode muligheder for at vælge en placering, der netop tilgodeser den enkelte sort. I begge vinserier laves vinene hovedsageligt på enkeltdruer på klassiske druer som bl.a. Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon Blanc.

Produkter fra Brutocao Family Vineyards

USA

2019 Chardonnay, Hopland Ranches, Brutocao, Mendocino

USA

2017 Cabernet Sauvignon, Hopland Ranches, Brutocao, Mendocino

WineEnthusiast 92 / 100
Spritnyt

USA

2015 Zinfandel, Bliss Vineyard, Brutocao, Mendocino

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20
250,00 kr. Pr. Stk.

USA

2017 Pinot Noir, Slow Lope'n Vineyard, Anderson Valley, Brutocao, Mendocino

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20
270,00 kr. Pr. Stk.

USA

2016 Zinfandel, Bliss Vineyard, Brutocao, Mendocino

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 90 / 100

USA

2 fl. Pinot Noir, Brutocao, Mendocino, Californien, USA

USA

2020 Chardonnay, Hopland Ranches, Brutocao, Mendocino