This website requires JavaScript.
  • 2005 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

    Portvin med en balance, mange holder af: gammel nok til at have spændende smagsnuancer men stadig med fyldig frugt og en pris, hvor de fleste kan være med. Her er hindbær, tørret abrikos, blommer, kanel og hasselnød pakket ind i kandis og flødekaramel. Fin til julens chokolade og knas, aromatiske oste, nødder og søde desserter som brændte figner.
    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2005

    Alc.

    20%

    Område

    Douro

    Land

    Portugal

    Producent

    Wiese & Krohn

    Jyllands Posten
    Jyllands Posten 92 / 100
    Din VInguide 90 / 100
    Vinstyrke2 ved Kim Bretov 93 / 100
    Læs anmeldelser

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeDessert- og hedvin
    DyrkningsmetodeTraditionel
    LandPortugal
    DistriktDouro
    Alkohol %20%
    FyldighedMeget fyldig
    TørhedsgradMeget sød
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2005
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer922505

    Jyllands Posten

    Harmonisk vin med orangeskal, farin, frisk syre, lidt karamel.

    92 / 100

    Jyllands Posten

    Harmonisk vin med orangeskal, farin, frisk syre, lidt karamel.

    90 / 100

    Din VInguide

    Virker tilllukket og kort, men noter af peber, lakrids, hasselnødder.

    93 / 100

    Vinstyrke2 ved Kim Bretov

    Er du ligesom jeg fan af tawny port, bør du ikke gå glip af denne 17 år gamle Krohn-juvel. Modnet på fad og først tappet på flaske i 2021. Elegant og stringent. I næsen fint oxiderede noter, men først og fremmest en duftoverflod af mørk karamel, bitter grøn valnød, hvid peber, citrus og orangeskal. Hed, fyldig og intens med smag af puddersukker, nødder, tørret frugt og tobak. Server denne veludviklede port til lagret parmesan, comté eller stilton - og som dessertvin til crème caramel eller nøddetærte.

    93 / 100

    Politiken

    Hvad har nordmænd og portugisere til fælles? Klipfisk og tawnyport. Nordmændene er storleverandør af tørret torsk til portugiserne, og det var nordmanden Theodor Wiese og hans fætter Dankert Krohn, der grundlagde et af de nu historiske tawnymesterhuse. I dag sidder Taylor-Flatgate-gruppen på ejerskabet, men Krohn kører videre som selvstændigt brand. TOP-secret: Krohn laver også fin vintageport. Aftappet i 2021. Blomme i madeira, fyldte Friis-Holm chokolader med Frederiksdal, figen og Rød Orlik. Friskt bid, stadig forbløffende virilt og sommerligt frugtudtryk, finkornet tannin og balanceret sødme med kanel i eftersmagen. Marcipan og indkogt kirsch og fornem længde.

    18,5 / 20

    Oldenburgs Vinguide

    Mørk og ungdommelig trods sine 18 år. Den virker nærmest lukket og åbner sig kun langsomt i glasset, mest med potent mildhed, sirup og mørk nougat. De 2 år på flaske har tilsyneladende gjort den godt, den er afklaret og harmonisk, bare for ung, men det er der jo ikke noget at gøre ved.

    Spritnyt

    Masser af karamelnoter i duften. Lidt lukket i udtrykket men mørke sveskede noter samt peber, lakrids, hasselnødder. Anelse kantet men ingen tvivl om man smager kvalitet!

    90 / 100

    Spritnyt

    Masser af karamelnoter i duften. Lidt lukket i udtrykket men mørke sveskede noter samt peber, lakrids, hasselnødder. Anelse kantet men ingen tvivl om man smager kvalitet!