This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Portugal

Krohn Tawny Port

120,00 DKK Normalpris

Frankrig

2017 Châteauneuf-du-Pape, Domaine le Mourre

Gilbert & Gaillard
Robert Parker 90 / 100
325,00 DKK Pr. Stk.

Tyskland

Vaux Träublein mousserende, 0,0 % alkohol, økologisk

Tyskland

2020 Riesling Kallstadt VDP. Ortswein, Rings

Italien

2021 Primitivo 4 Conti Zecca, Puglia IGT

110,00 DKK Pr. Stk.

Frankrig

2018 Gewurztraminer Goldert, Grand Cru, Zind-Humbrecht, 1,5 l.

JamesSuckling 94 / 100

Frankrig

2016 Riesling Clos Windsbuhl, Monopole Zind-Humbrecht, 1,5 l.

Robert Parker 93 / 100

Frankrig

2018 Pinot Gris Rotenberg, Zind-Humbrecht, 1,5 l.

Frankrig

2016 Pinot Gris Rotenberg, Zind-Humbrecht, 1,5 l.

Frankrig

2018 Riesling Roche Roulée, Zind-Humbrecht

WineEnthusiast 93 / 100
Ekstrabladet 93 / 100