This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Italien

2023 Primitivo, Quattro Conti, Puglia IGP

Portugal

NV Krohn Reserve Port, Reserva Ruby, Wiese & Krohn

Frankrig

2022 Riesling Clos Windsbuhl, Monopole Zind-Humbrecht

JamesSuckling 97 / 100

Ikke på lager

Portugal

NV Krohn Tawny Port

Portugal

2009 Krohn Vintage Port, Wiese & Krohn

Portugal

2009 Krohn Vintage Port, Quinta do Retiro Novo

Vinforum
Vinavisen

Portugal

2006 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20
385,00 kr. Normalpris

Portugal

2001 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

510,00 kr. Normalpris

Portugal

2014 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

330,00 kr. Normalpris

Frankrig

2022 Riesling Roche Granitique, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 95 / 100

Frankrig

2022 Riesling Roche Calcaire, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 94 / 100