This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Tyskland

2021 Riesling Kallstadt Weingut Rings, Pfalz

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20
Din VInguide 92 / 100

Tyskland

2021 Riesling Trocken Weingut Rings, Pfalz

Oldenburgs Vinguide 17,5 / 20
Din VInguide 90 / 100

Frankrig

2020 Riesling Roche Calcaire, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 94 / 100
Vinavisen

Portugal

2010 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Din VInguide 90 / 100

Tyskland

2020 Spätburgunder Weingut Rings, Pfalz

Wein Plus 87 / 100

Tyskland

2018 Spätburgunder Vom Kalk Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 91 / 100

Frankrig

2021 Riesling Brand, Grand Cru, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 97 / 100

Tyskland

2021 Spätburgunder Weingut Rings, Pfalz

Tyskland

2022 Grauburgunder VDP. Gutswein, Weingut Rings, Pfalz

Frankrig

2008 Pinot Gris Clos St.Urbain, Monopole Zind-Humbrecht

WineSpectator 95 / 100
Robert Parker 92 / 100

Ikke på lager

Frankrig

2020 Gigondas Domaine Grand Romane, Vieilles Vignes, Pierre Amadieu, Cru du Rhône

Jeb Dunnuck 90 / 100
Decanter 92 / 100