This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

2020 Côtes du Rhône, Domaine les Hautes Cances by Pierre Amadieu

JamesSuckling 92 / 100

Frankrig

2023 Riesling Brand, Grand Cru, Zind-Humbrecht

Frankrig

2022 Riesling Heimbourg, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 94 / 100

Italien

2020 Contrada Santo Spirito, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna

Spritnyt 95 / 100
750,00 kr. Normalpris

Italien

2019 Contrada Rampante, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna

Bibenda
Veronelli

Italien

2020 Contrada Rampante, Nerello Mascalese, Pietradolce, Etna

SpisBedre 92 / 100
750,00 kr. Normalpris

Tyskland

2022 Riesling Saumagen Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 93 / 100
Robert Parker 96 / 100

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Terre d'Émotion Blanc des Blancs, Charly-sur-Marne

Jyllands Posten
Jyllands Posten 93 / 100

Tyskland

2022 Spätburgunder Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 92 / 100
Jyllands Posten