This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Julegave med 2 fl. Côtes du Rhône, 1 fl. sydfransk hvidvin, 1 fl. Tawny portvin og knas

811,50 kr. Normalpris

Ikke på lager

Portugal

2006 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20
385,00 kr. Normalpris

Portugal

NV Krohn Tawny Port

Frankrig

2022 Riesling Turckheim, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 89 / 100

Portugal

2009 Krohn Vintage Port, Quinta do Retiro Novo

Vinforum
Vinavisen

Frankrig

Fine de Bourgogne, Albert Morot

Ikke på lager

Frankrig

2020 Côtes du Rhône, Domaine les Hautes Cances by Pierre Amadieu

JamesSuckling 92 / 100
135,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Terre d'Émotion Blanc des Blancs, Charly-sur-Marne

Jyllands Posten
Jyllands Posten 93 / 100

Tyskland

2022 Spätburgunder Weingut Rings, Pfalz

295,00 kr. Pr. Stk.

Portugal

2014 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

330,00 kr. Normalpris

Frankrig

2013 Pinot Gris Clos St.Urbain, Grand Cru, Domaine Zind-Humbrecht, Alsace

Ikke på lager