This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Portugal

Krohn Tawny Port

Tyskland

2021 Riesling Kallstadt VDP. Ortswein, Rings, Pfalz

Frankrig

2020 Riesling Roche Roulée, Zind-Humbrecht

Spritnyt
Spritnyt 92 / 100

Frankrig

2020 Riesling Brand, Grand Cru, Zind-Humbrecht

Ikke på lager

Frankrig

2018 Perrières, Marc Kreydenweiss, Costières de Nimes

Tyskland

2020 Spätburgunder VDP. Gutswein, Rings, Pfalz

Tyskland

Vaux Träublein mousserende, 0,0 % alkohol, økologisk

Italien

2021 Primitivo 4 Conti, Agricola Leverano, Puglia IGT

Portugal

2010 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Din VInguide 90 / 100

Frankrig

2017 Coutet, Barsac 1.Cru Classé, Sauternes, 0,375 l.

WineSpectator 95 / 100
WineCellarInsider 94 / 100
325,00 kr. Pr. Stk.