This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Portugal

2009 Krohn Vintage Port, Quinta do Retiro Novo

Vinforum
Vinavisen

Portugal

1983 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Portugal

1999 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Spritnyt
Spritnyt 93 / 100

Portugal

2014 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Portugal

2006 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20

Portugal

NV Krohn Reserve Port, Reserva Ruby, Wiese & Krohn

Portugal

NV Krohn Tawny Port

Spanien

2022 La Salvación Godello, César Márquez, Bierzo

Frankrig

2023 ZIND Chardonnay-Auxerrois, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 93 / 100

Frankrig

2023 Riesling Heimbourg, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 95 / 100
Din VInguide 92 / 100

Frankrig

2023 Riesling Roche Calcaire, Zind-Humbrecht

Frankrig

2023 Riesling Roche Granitique, Zind-Humbrecht

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 92+ / 100
JamesSuckling 95 / 100