This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

2013 Pinot Gris Clos St.Urbain, Grand Cru, Domaine Zind-Humbrecht, Alsace

Ikke på lager

Tyskland

2021 Spätburgunder Leistadter Kalkofen, 1. Lage, Weingut Rings, Pfalz

Robert Parker 93 / 100
Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20

Tyskland

2021 Spätburgunder Kallstadt, Weingut Rings, Pfalz

Robert Parker 92 / 100

Tyskland

2018 Spätburgunder Vom Kalkfels Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 91 / 100
Oldenburgs Vinguide 17,5 / 20

Frankrig

Côtes du Rhône og Rhône Villages Smagekasse med 6 flasker

950,00 kr. Normalpris

Frankrig

2022 Clos de Beauce, Chenin Blanc, Bonnigal-Bodet, Touraine Amboise

Ikke på lager

Frankrig

2022 Riesling Roche Granitique, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 95 / 100