This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

6 Cru'er fra Sydrhône, smagekasse med 6 flasker

1.535,00 kr. Normalpris

Ikke på lager

Tyskland

2023 Kalk & Stein, Chardonnay

Tyskland

2023 Riesling Trocken Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 92 / 100
Oldenburgs Vinguide 18 / 20

Tyskland

2024 Riesling Saumagen GG, Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 96 / 100

Tyskland

2022 Riesling Saumagen Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 93 / 100
Robert Parker 96 / 100

Tyskland

2023 Riesling Saumagen Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 93 / 100
Oldenburgs Vinguide 20 / 20

Frankrig

2023 Pinot Gris Roche Calcaire, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 94 / 100
375,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2023 La Salvación Godello, César Márquez, Bierzo

Tyskland

2024 Fleur de Rosé, Weingut Rings, økologisk