Dette er højt niveau med ekstrem elegance. Druerne kommer fra 40 år gamle vinstokke, der vokser i kalkholdig jord i Batard-Charlemagne. De høstes ad flere omgange for at sikre optimal modning og får en lang og skånsom presning i pneumatisk presse før gæring og siden lagring i 18 måneder på et år gamle franske egetræsfade. Vinen filtreres let før tapning.
Batard-Montrachet ligger på nordgrænsen af Chassagne-Montrachet kommune, og en del af marken er i naboen Puligny og er en af de fem Grands Crus dyrket i de to landsbyer Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. De to byer deler appellationerne Montrachet og Bâtard-Montrachet. Chevalier-Montrachet og Bienvenues-Bâtard-Montrachet hører til Puligny-Montrachet, Criots-Bâtard-Montrachet hører til Chassagne-Montrachet. Batard-Montrachet er 100% Chardonnay. Ældre vinstokkes rødder når let ned i kalkstensklippen under overjorden og henter det mineralske præg derfra. Navnet siges at stamme fra en godsejer, der i korstogstiden opdelte marken i arv mellem sin ægte søn: ridderen / Le Chevalier og den "uægte"/ bastarden / Le Batard…
Pernot familien har gennem generationer holdt til i Puligny-Montrachet og er kendt for deres konsistent høje kvalitet. Alvina Pernot er fra den yngste generation af familien. Hun arbejdede tre år på Domaine Paul Pernot men er nu startet for sig selv i et lille hus i Puligny-Montrachet sammen med sin mand Philippe Abadie.
Deres store fokus er i Puligny-Montrachet, hvor de arbejder med et stigende antal af Premier og Grand Crus. Første årgang var 2018, og indtil 2021 lavede Alvina og Philippe vinen hos Domaine Paul Pernot, men de har nu fået bygget deres eget vineri, hvor de har bedre kontrol over vinfremstillingen. De har egne parceller - La Rue aux Vaches, Les Noyers Brets og La Rue de Bois - og resten af frugten køber de fra nogle af regionens bedste dyrkere. I kælderen arbejder de med temperaturkontrol, og de arbejder med flere typer lagringsmuligheder som glas, amphora og eg, og for hvert år prøver de endnu flere tiltag af, så de i sidste ende kan lave så præcise vine som muligt.
"We are looking to make wines with a bit more tension, so for example we chose the highest altitude parcel of the family's four plots in Les Folatières" - udtaler Alvina.
Alvina og Philippe holder på, at det meste arbejde skal laves i marken. Derfor lægger de et stort arbejde i at have så tætte relationer til de dyrkere, som de køber frugt fra. Det er vigtigt, at disse dyrkere har de samme standarder, som Alvina og Philippe. Der lægges dog stadig meget vægt på arbejdet i vineriet. "There's nothing minor during vinification - everything matters. Each tiny detail makes the difference between an average wine, a good wine and an excellent one," forklarer Alvina.
Bæredygtighed er en central filosofi hos Alvina Pernot. Næsten al arbejde udføres i hånden. De undgår brug af sprøjtegifte og prøver også biodynamiske metoder af. Tilsætning af svovl holdes på et minimum.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Alvina Pernot siden 2022.
Vinene sælges som allokation. Kontakt din sælger for at høre mere.